Monday, May 16, 2011

Transformasi Seorang Lelaki

Sedang menghitung masa menanti kaunter tiket dibuka. Bola punya pasal, malam ni boleh bersorak kat stadium sampai suara jadi serak basah. Sambil2 menunggu pukul 10 pagi, aku mengatal tangan tampal gambar2 ni. Ni tranformasi aku dari kecik, zaman bersekolah, zaman awal bekerja dan jugak sekarang.

 Waktu baru berusia beberapa bulan.. Mengira pun x pandai lagi masa ni..hehe

 Masa ni dah setahun lebih rasanya. Rindu ah kat teddy bear tuh..

Zaman sekolah rendah

 Zaman sekolah menengah

 Tahun pertama menjadi kakitangan kerajaan

 Tahun ke tiga... Masa ni bolot banyak hadiah masa family day jabatan

 5 tahun lepas. Aku sorang jer dlm gambar tu yg masih teruna..haha

Diri aku sekarang.. Masih sengal macam dulu2 walaupun dah semakin tua

18 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

lepas ni buat transformasi berdua, bertiga dan seterusnya

♥ Mrs.Eady ♥ said...

nak tggu tranform dari 1 ke 2 ke 3 ke 4..:)

mye said...

salam perkenalan..
bila nak da teman hdp pulak?..
hehe

Sz said...

ooowhh sgt chumil fairul masa baby tu...

rajin parent amik gambar kecik2 dulu ye...

MataHati @ MH said...

Hawa, Mrs.Eady - tranformasi tu coming soon.. :)

mye - coming soon jugak..

kak Sz - kebetulan jer tercomel tu..hehe

byk gambar tapi x larat nak belek album2 lama..

ika said...

heheh . mengimbau kenangan abisss . bila tgk masa kecik-kecik x sangka kita jd mcm ni hari ni . :)

deqlis said...

wah rajinnya wat transformasi..
entri menarik sempena hari guru..

comel tui masa baby tue..geram rasa nak picit2x pipi..hehe

NOOR FATIN said...

hehe. tunggu la nanti pic dgn family dgn anak2 pulak :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

banyak transformasi dr sudut fizikal , mental dan pengalaman serta kemahiran pastinya:) semoga makin tua makin bertanggungjawab dan berpengetahuan luas dan ceria2 selalu:)

MataHati @ MH said...

ika - x sangka dpt membesar dgn jayanya spt sekarang

deqlis - err... :p

NOOR FATIN - coming soon

FIFIEY LYCHEE MARATION - transformasi yg mematangkan kita

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sengal2 ubi eh?hehe

sampai bila nak jd anak teruna?jgn lupa undang kami semua nn ye?

MataHati @ MH said...

yerr..sya x kan lupa :)

NaDia CoMaNeCi said...

comel jer masa kecik tu yer..dah besar x comel dah..comot..hehe

NaDia CoMaNeCi said...

comel jer masa kecik tu yer..dah besar x comel dah..comot..hehe

gadisBunga said...

kecik comel, besar tak comel dah..

tepi ensem ada la. heheh~

gadisBunga said...

*tapi, bukan tepi.

asyik typo je..hihi~

MataHati @ MH said...

NaDia CoMaNeCi - sya pun rasa mcm tu jugak..huhu

gadisBunga- mana ada ensem.. comot ah

nurHeart said...

sgt nostalgia kan bila tenung gmbar dulu2 - hardcopy tu, makin simpan makin mahal kenangan nya, lain la mcm skarang, mostly org akan pilih utk simpan softcopy jek..