Tuesday, November 29, 2016

Keasingan Dalam Duka (Opssss....)

Kelip-kelip mata, dah hampir ke penghujung tahun. Dalam 32 hari lagi tahun 2017 akan muncul menggantikan tahun 2016. Sekejap jer masa berjalan sekarang. Semakin cepat masa berjalan, semakin kulit berkedut dimamah usia.

Kalau suntik bontox kat muka sekalipun, takkan dapat susuk (sembunyi) kulit dibahagian badan lain yg berkedut. Manusia takkan mampu mengubah ciptaan Ilahi. Yang ada hanyalah penipuan kepada diri sendiri.

Semalam aku termelayan satu video rancangan realiti kat youtube. Sedap pulak Ameng nyanyi lagu Keasingan Dalam Duka. Feeling feeling...☺ Bila teringat balik kisah silam dia, harap-harap peluang kedua yang diperolehi ini akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk memperbaiki apa yang telah tersilap.

Manusia ni, besar atau kecil pasti akan buat juga kesilapan dalam hidup. Dari kita mencemuh kesilapan orang, better kita cermin diri sendiri samada kita pernah buat silap atau tidak.

Kay, sambung buat kerja pulak...huhuhu



Tuesday, November 01, 2016

Aku dan Jiwa Rock

  
Malaysia dah dilanda demam filem Rock Bro sekarang ni. Rancak kat tv tengah promo pasal cerita ni. Aku dah layan filem ni start dari episod pertama lagi sampailah keluar sekuel terakhir ni. Budak2 yang lahir tahun 80an mesti syok layan filem ni sambil terimbau kenangan zaman muda mudi dulu. Lagi best time berkumandang lagu slow rock...ngeh ngeh ngeh

Mana boleh lupa bergaut dengan awek kat public phone sambil pakai singlet dan jeans koyak kat lutut. Duit syiling jangan ceritalah, bukan main banyak lagi dalam poket sebagai penyambung hayat. Itu dulu, sekarang public phone dah hampir2 pupus. Bergayut dengan handphone lagi mudah. Dalam toilet pun boleh calling2 lagi.

Yang lahir di alaf baru ni tak tahulah macam mana. Minoriti saja kot yang boeh layan dan faham apa yang terkandung dalam filem ni. Diaorang membesar dengan lagu cinta meleleh-leleh, rap dan lagu korea. Diaorang lagi kenal artis2 K-Pop dan Justin Bibier berbanding kumpulan rock malaysia.

Tetiba lak gatal-gatal tangan nak menulis dalam blog...Huhuhu