Thursday, December 16, 2010

Nak Stop Berblogging Boleh?

Dalam sebulan 2 ni rasa letih sangat. Waktu 24 terasa terlalu singkat. Tak sempat nak siapkan kerja, dah masuk hari lain. Waktu tidur lagi lah terumbang ambing macam kapal dilambung ombak. Bayangkan kalau tidur cuma 2 jam sehari, agak-agak jadi sewel tak kepala? Walaupun dah terbiasa tapi ada hari-harinya rasa macam dah tak boleh nak bukak mata ni. Nak driving lagi lah..

Aku suka menulis blog sebab ini jer satu2 nya tempat untuk aku berkongsi pendapat dengan kawan2 baru. Kat sini bermacam-macam ragam blogger aku temui. Yang baik hati, yang sombong, yang suka membantu, yang cepat melenting, yang suka menyakitkan hati orang lain dengan sengaja. Pelbagai jenis blogger inilah yang mewarnai dunia blog. Tapi sampai satu tahap aku rasa nak stop jer berblogging sebab blurr nak tulis pasal apa. Time idea datang mencurah-curah, sampai 4-5 entry sekaligu aku tulis dalam satu masa. Tapi time kekeringan idea, nak buat satu entry pun susah. Takkan nak copy paste jer..

Aku terlihat kat profile, dah lama rupanya aku bergelumang dalam dunia blog ni. Sejak bulan January 2005 lagi. Kiranya dah 6 tahun aku berblogging. Ingatkan baru 2 tahun berdasarkan kepada entry pertama yg aku post kat blog ni. Baru teringat kat blog lama yang aku buat sebelum blog yang aku guna sekarang ni. Blog tu aku dah padamkan kerana rasa boring teramat sangat sebab belum ramai blogger pada masa tu. Aku sendiri tak tahu siapa pengunjung blog aku masa tu. Nuffnang pun aku tak kenal lagi masa tu.

So, kalau aku nak stop berblogging boleh?


27 comments:

Rozuan Ismail said...

dah jadi addict kt blog..kalau sehari x leh blog..huhu..sasau jadinya

Iena farina said...

alah knp nak stop nie??? teruskan jer cuma cuba hadkan masa berblogging...klu blog ini tmp segala-galanya jgn tinggalkan begitu shj...sayangi blog anda ok..hanya pandangan..sy pun mcm mata hati ms terhad byk tgjwb lain cuma kita kn pandai bhg masa..ok rehat lah minda & fizikal...dan ok blh kmbl berblogging lagi.. :)

azwa_amani said...

x rasa rugi ke nak stop bloging?????

Encik MamaT said...

satu masa kita jadi macam ketagihan.. sampai satu tahap ada juga rasa bosan... ambil tempoh bertenang.. hehe... rileks2 je... kalo memaksa.. memangla.. idea pon takde... takde apa yang nak dikejar... good luck bro...

gadisBunga said...

biasanya perasaan nak stop blogging tu cuma sementara je. percayalah. huhuhu

ciK mOt ©™ said...

sila bagi 10 alasang ngaper nak stop... :P

maya amir said...

jangan nak ngegada.. teruskan blogging:))

Hanisah Safian said...

jangannnn jangannnn!!

tak setuju! heeehee :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jangan lah..slow kan diri je..rehat dan tenagkan fikiran.bila dah ada idea,br tulis entri..ok ke?

Ayuni said...

ala, jgnlh....

princeduyong said...

teruskan bro...watpe nak berenti...just isi masa lapang...

n@m@n said...

ala..kawe pun slow² jah gu..tak payah pikir nak update sangat..ada masa, updatelah..

maCy said...

pernah ada zaman addict. pernah ada zaman malas gila nak blogin smpai rasa nak stop. tp semua tu kejap je. huhu

SYaMiLa said...

nak stop ke...jgn la..

tp mmg masa singkat kan..tido pun tk cukup..hari ni kak sya pun rasa cam tk leh nak bukak mata..penat sesangat...tgh hari td bwk kete cam rasa nk terpejam je...bahaya tul...

nurHeart said...

it is gud to share stories with others, but it doesnt mean u hve to do it every moment.. gve urself some time k :)

Panglima Muda said...

salam, nak tumpang semangkuk

sz | m.s.s said...

jangan stop..
hibernate je ye.. :)

deqlis said...

haa..klu idea utk tulis blog dtg serentak, MATA HATI boleh schedule kan posting tu ikut bila nak di publish kan...

deqlis pun kekadang guna cara tue.

faham tak? tak faham tye balik ka.

Ezma FaSham said...

tak payah stop... kalau ade idea, update la.. kalau tak de tak payah force. nnt jadi stress pulak... rileks2 jer...
utamakan ape yg lebih utama... yang tak utama pun kena buat jugak tapi slow slow... ",)

NuSaNa NoSa 91 said...

mata hati~~ jgn stop.. tp, klu nk stop gk, xkn kami nk hlg?? tu pilihan kamu sndiri kn?? huk3~ T__T

Mata Hati said...

Rozuan Ismail - tu dipanggil ketagihan blog ^^

Iena farina - ni penangan disember blues.. tgk lah mcm mana nanti :)

azwa amani - tak..nanti amani akan jumpa blogger yg lebih best

Encik MamaT - ni bukan kes memaksa diri tapi dah sampai tahap hilang jiwa dlm blog

Mata Hati said...

gadisBunga - dulu time dengan blog lama pernah stop jugak

cik Mot - nanti saya fikirkan ^^

maya amir - baik puan ^^

Hanisah Safian - hmmm

sis LM - dah slow2 lah ni. mcm2 yg ada dlm fikiran skrg

Mata Hati said...

Ayuni - :(

princeduyong - dah kehilangan masa lapang.. :)

n@m@n - fight dengan masa sekarang ni. rasa x best pulak kaalu biarkan blog tak berupdate

maCy - harap2 mcm tu lah

kak Sya - tu lah..waktu tido terpelanting terus. tak der time khusus bila masanya nak tido

Mata Hati said...

nurHeart - i will thinking about it

Panglima Muda - banyak mangkuk pun boleh... :)

sz | m.s.s - hibernate? hmmm

deqlis - mmg mcm tu lah yg saya selalu buat :)

Ezma FaSham - stress dgn hal seharian dan keja. sbb tu kering terus idea

NuSaNa NoSa 91 - yup, tiada siapa boleh halang bila dah nekad

fatin said...

aloh..jgn la stop...huhu

Mata Hati said...

tgk lah nanti mcm mana

Siti Safiyyah said...

err..nak stop betul2 ke?? :'(