Tuesday, November 01, 2016

Aku dan Jiwa Rock

  
Malaysia dah dilanda demam filem Rock Bro sekarang ni. Rancak kat tv tengah promo pasal cerita ni. Aku dah layan filem ni start dari episod pertama lagi sampailah keluar sekuel terakhir ni. Budak2 yang lahir tahun 80an mesti syok layan filem ni sambil terimbau kenangan zaman muda mudi dulu. Lagi best time berkumandang lagu slow rock...ngeh ngeh ngeh

Mana boleh lupa bergaut dengan awek kat public phone sambil pakai singlet dan jeans koyak kat lutut. Duit syiling jangan ceritalah, bukan main banyak lagi dalam poket sebagai penyambung hayat. Itu dulu, sekarang public phone dah hampir2 pupus. Bergayut dengan handphone lagi mudah. Dalam toilet pun boleh calling2 lagi.

Yang lahir di alaf baru ni tak tahulah macam mana. Minoriti saja kot yang boeh layan dan faham apa yang terkandung dalam filem ni. Diaorang membesar dengan lagu cinta meleleh-leleh, rap dan lagu korea. Diaorang lagi kenal artis2 K-Pop dan Justin Bibier berbanding kumpulan rock malaysia.

Tetiba lak gatal-gatal tangan nak menulis dalam blog...Huhuhu