Friday, February 04, 2011

Misteri Cincin & Pengumuman Kahwin

Adoii lah..tersedak aku tengah makan burger bila baca komen dalam entry semalam. Ramai jugak yang buat tekaan bila tuan blog letakkan gambar cincin dalam entry kelmarin. Betul lah sekeping gambar membawa seribu macam cerita. Untuk meleraikan teka-teki dalam fikiran u all, gambar tu sekadar hiasan semata-mata. Tiada kena mengena dengan hidup atau mati. 

Actually tak tahu nak taip apa masa tu. Terus aku google gambar yang tertera perkataan 'coming soon'. Bila terjumpa gambar cincin tu, tertarik hati pulak nak letak kat entry tanpa isi. Itu jer. Tak terlintas dalam fikiran ku untuk membuat suspen. Soal merisik, makan nasi minyak atau hadiah untuk ibu, tak tepat sama sekali. Tapi bukanlah tak tepat sepenuhnya. Coming soon tetap coming soon.

Kay, aku decide next year aku akan sarungkan cincin ke jari manis seorang isteri. Memandangkan masa ayahanda kahwin dulu pun dia dah mencecah usia 30 tahun, so aku tak terfikir pulak nak kahwin bila usia dah melebihi 30 tahun. Insyaallah kalau bertemu dengan someone tunggulah kad jemputan dari aku next year. Manusia hanya merancang, Allah jua yang menentukan.

Beberapa hari kebelakangan ni agak sibuk. Lewat malam baru dapat singgah sekejap kat blog kengkawan. Nak tinggalkan komen kat setiap entry u all memang tak sempat. Hanya kat latest entry jer aku tinggalkan sepatah 2 komen. Kay, nak pi amik angin kat pantai lak. Selamat bercuti kawan kawan sekalian. Dah habis cuti nanti, sila memandu dengan berhati hati on the way balik ke rumah. 

35 comments:

suri solehah said...

kalau betul2kan lagi bagus..hehe..takpalah..yang penting ada perancangan..nabiSAW kita dulu kawin 25kan..tapi jodoh pertemuan tangan tuhan..moga jumpa jodoh yang sekufu..

♥MAMASYAZA♥ said...

nak amik angin kat pantai mana lak tu dikkk. akak pun memula tu ingatkan adik kite ni dah nak tunang, kalo perkara baik tu perlu dipercepatkan, hehehehe

gadisBunga said...

hahaha!!! pandai dia bikin saspen ek!

Gieyana said...

hihi..sesekali buat suspend apa salahnya kan..

betui2..x leh lmbat2 sgt kawin..nnt rugi psl bila dh umur 40, anak still kecik lg..rugi sgt..:)

ainnoraini said...

kalau dah ade yg berkenan ape salahnyekan...

kak ain tumpang gembira...

ciKmOt said...

hurmm...dah lama tak online, banyak tertinggal...

speechless ar gini...sob sob...:p

Cik Eliza said...

wah ! ahaha !

rancangan masa depan.

;D

Ayuni said...

cptlh wat kenduri sementara sye kt unisza nie, bleh bwk hadiah dr unisza....

Cik TeN10 said...

yep..1 gmbr mmbwa byak cerita..

next year?..ermm semoga bertemu dgn jodoh yg dicari2..

ganbatte :)

lynn angel said...

oohh.. tersedak yer? tu la.. buat lagi org lain tersedak dgn gambar tu.. ^___^

Semoga jodoh yang dicari adalah jodoh yang diredhai..

selamat bercuti..

mr.syazwan said...

nak kahwin umo 30 tahun erk??

F
U
U
U
Y
O
O
O

sama ler haha

apa2 pun semoga bertemu jodoh yg montok2 k

hehe

IMANSHAH said...

sangat misteri..hehe

selamat habis cuti

Farhan Zulhusmi said...

hehehe....
yelah...mstilah orang terkejut...manalah taw...betul2kan...hehehe...insyaallah...amin....kalau itu jodohnya...amin.....

sz | m.s.s said...

aminnnnnn...
semoga bertemu jodoh! :)
jangan tunggu lama-lama ... ;p

NOOR FATIN said...

terkejut jugak! hakhak..

kalau ada jodoh xkemana :)

cikpuanhady said...

hehehe..semoga bertemu jodoh yang baik dengan secepat mungkin..

Jom skodeng : Jom guna banner HeartBeat.my tanpa Valentine

Rash said...

Salam~

okla tu klu dh ade planning nk menamatkan zmn bujang next yr.. dh ade calon or masih mencari ;p (terbz body plak rash ni.. huhuhu) nway, semoga berjalan lancar yer..

sissyira said...

salam

muda lagi la 30 tu, lelaki lagi tua lagi laku, perempuan lagi tua lagi tak laku..hehe..


semoga jumpalah dengan orang yang di cari tu... saja buat muka tak malu komen sini, padahal memang x nk BW dah minggu ni..

Afzainizam said...

… ....Gong Xi Fat Coi……..
┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
Wish you healthy always
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
....lllllll........ lllllll .......lllllll....
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uihhhhhh kawin?????? rupanya lama lagi patut lerrrr tulis coming soon.... yup yang penting ada matlamat ke jinjang perkahwinan.... Insya Allah

Afzainizam said...

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

MataHati @ MH said...

terima kasih kpd adik kakak abang yg sudi wish tu..hehehe

Miss Yaty said...

next year dah berumur 30 thn ke?

pape pun gudluck ye..semoga Allah perkenankan doa awak :)

mie said...

buat saspen je....
gue pun agak buzy sejak akhir2 ni..
ehehehe

Hanis MY said...

semoga bertemu bakal suri peneman dunia akhirat...

maya amir said...

takpe2.. lambat atau cepat jodoh..insya Allah ia pasti akan datang:)

nurHeart said...

uikkk.. ade cerita saspen kah?? saye tlepas sudaaaa..

A.s.t.i.n.a said...

Yang baik elok dipercepatkan.. Selamat Pengantin baru!

*kata2 itu doa*

Cik Kyla said...

wahh... jgn di tunggu lama2.. :)

NuSaNa NoSa 91 said...

semoga cepat2 jumpa 'someone' itu!! ^_^

Hamba Ilahi said...

kata senior saya, kahwin ni macam makan.
bila sampai masanya, makanan akan tetap sampai, cuma lambat atau lambat.

penulisan terbaru saya: letakkan link blog anda di sini


tutorial hebat: tips blogger terhebat yang saya tak pernah dengar mana-mana otai sebut setakat ini

alexa yussida said...

insyaAllah,jodoh pertemuan ajal rezeki Dia tentukan:)

im back:p

SUZIE APAI said...

awww......suspen sguh!

moga2 cepat jumpa insan yg berkenan di hati.....

JP Nurul said...

adalah jodoh tuh nnt...hehe



sy ada tag something...singgah lah ke blog sy...

Anitadahahs said...

insyaAllah bakal bertemu suri di hati tuu :)

JP Nurul said...

i.Allah ada lah jodoh tu nnt...


ada tag something..sila ke blog sy...