Monday, July 04, 2011

Ada Sesiapa Pernah Guna Syampu Bawang?

 sumber dari Google

Just nak tanya korang semua, ada sesiapa pernah guna pakai syampu Bawang ni? Kalu bebudak diaorang panggil syampu jackie chan. Nak try guna tapi konpius takut2 hasil tak seperti yg diharapkan. Actually aku nak melebatkan balik rambut. Aku perasan sejak 2-3 tahun ni rambut selalu jer gugur time di sikat. Kan nanti kalau biar lama2 terus takder rambut jawabnya.

Jadi kalau korang ada experiance guna syampu Bawang ni, silalah share kat sini... Boleh lahh.. kan kan kan.. Bagitau lah jenis mana yg korang guna.. Utk melebatkan rambut ke, utk atasi keguguran rambut ke. Kalau beli syampu ni rasanya lagi murah kosnya berbanding pergi dapatkan rawatan kat Yun Nam yang beribu riban kosnya tapi tiada guarantee 100% hasilnya. Silap haribulan, duit melayang, hasil tarrak...

32 comments:

azwa amani said...

tak penah pakai lah MH... ermmm, guna buah keras jer, minyaknye sapu kat rambut, amani pernah buat, memg nampak kesannya.. :)

Ayuni said...

hm, pnh nmpk kt Guardian tp x yakin....

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah sb biase pakai himalaya syampoo jek utk rambut gugur & melebatkan rambut :)

MAPPIAU said...

tak pernah cube gune, tapi slalu jugak dengar yang shampoo bawang ni bagus untuk rambut yang gugur banyak.

hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak tau la tak pernah lak guna..tp hubby sis pki Dr robby...nmpk cam okey je.jackie chan ni tak pernah try lak

n@m@n said...

pernah dgr je..hehe..

Kawe guna tonik pandan hpa je..tp rasanya kena cari yg dalaman jgk,cthnya myk/kapsul kelapa dara..

ikatankasihku said...

Salam singgah sini..
adik sy pun sama, rambut dia banyak gugur dah, so dia penah pegi yun nam, memang cekik darah, 5 ribu kos treatment last2 dia pakai syampoo bawang, hasil memuaskan..

Sz said...

saya tak pernah try shampoo bawang ni
saya tunggu testimoni MH la...
masalah keguguran rambut saya pun tidak kurang dasatnya..
lepas bersalin/melahirkan mmg hormon tak stabil ...

MataHati @ MH said...

azwa amani - dah penah buat dulu tapi kurang berkesan lah.. maybe x sesuai dgn rambut sya kot..

Ayuni - kena try dulu baru tahu hasilnya..kan kan kan

Mrs. Eady - x penah try lagi himalaya ni.. takut gak pakai sembarangan syampu..

MataHati @ MH said...

MAPPIAU - nanti kita baca pengalaman kwn2 yg pernah memakainya

sis LM - Dr robby tu ada dijual tak kat sini.. 1st time dgr nama produk ni

ikatankasihku - ohh.. kay kay.. dah ada yg citer experinece pakai syampu ni.. thanks

Sz - sama2 lah kita cuba memakai syampu ni.. semoga mendatangkan kesan positif

deqlis said...

deqlis rasa guna himalaya pun dah ok...bagus sebb bahan2x herba...takde bahan kimia..

klu nk beli, tye salegirl syampu himalaya jenis apa yg paling sesuai dengan rambut kita.. ..guna minyak rambut dan krim kepalanya sekali pun ok jk nk buat rawatan rambut sendiri...


bawang tak pernah guna....

MataHati @ MH said...

ohh.. kena survey dulu produk ni kat kedai... mekacih

ainnoraini said...

tak pernah cube la...
kalau ok nak jugak gune...rambut ni pun dah makin menipis jer...byk betul gugur..

NM02 said...

idok la teman penah cuba...

NOOR FATIN said...

ramai kata bagus. saya aritu nak pakai tapi agak mahal. nanti ingat nak pakai jugak. tggu ada duit dlu. hehe..

maya amir said...

eh hsbnd saya baru nk try..tp was2 gak takut hasil x memuaskan..awak guna nnti up kt blog ok?;)

Raden said...

mak sy gune! die kate beshhhhh

alexa yussida said...

try je guna..if x berhasil leh stop:D smlm kwn balik ganu n belikan kte kopok lekor ganu..puas hati dpt

Bidadari Syurga said...

tak pernah guna.... trylah dulu guna satu tmpt jgn try satu kepala... manalah tahu berkesan... heeeee kalau tak berkesan tak payah pakai dah...

....cikzunnurHafiezah... said...

hu5....cik housemate sy penah arr pakai,aritu teman die g beli sympoo nie kat tesco..bau die bleh lerr tahan gak..tp yg lwaknyerr die pakai sekali jerr pstu trus terbiar jer, smpai lerr mggu lps ms sy nk mop lantai sy tuang jerr syampoo tue dlm ai cmpur ngan kiwi clean.....semerbak bau 2 umah..ngeh3

Fyqa said...

ahaiii. 1st time tgk ni

:/

~Siti Hajar~ said...

nk bg komen pn xpnh cuba syampoo nih..huhu

tp klu nk tahu hasilnyer cubalah dulu, belum cuba, belum tahu, lgpun harganya murah, xde la rasa mbazir sgt klu hasilnyer xmemuaskan..btl x?

MataHati @ MH said...

n@m@n - tu lsh skn..selain rawatan luaran, rawatan dalaman pun perlu jugak utk hasil lebih memuaskan..

ainnoraini, NM02, NOOR FATIN, maya amir, Raden, alexa yussida, Bidadari Syurga, cikzunnurHafiezah, Fyqa, Siti Hajar - nampaknya sya kena try guna dulu syampu ni. nanti sya bagitau hasilnya mcm mana...

gadisBunga said...

cer try. cer try.

*saya punya petua..boleh try kalau rajin.

hari2 bancuh teh tanpa gula, biar sejuk. pastu masa mandi boleh taruk teh sejuk tu kat kepala lepas syampu, urut2 dan biar kejap, pastu bilas.

ni utk lebatkan rambut. masa lepas spm dulu mmg rajin buat cenggini, hasilnya boleh tahan~

syfaizal said...

Untuk sama-sama share... http://posh76.blogspot.com/2010/09/bawang-cause-cancer.html

Anonymous said...

dah try shampoo bawang ni..mmng bagus. 3 hri pakai rmbot dh kurng sgt2 pkai conditioner pun rambut x cabut :)

sye llki umo 20 thn

a3my0n said...

. sye pnh pakai sympu bawang dan hasilny sgt memuaskn . tapi skrng nie ssh nak cari sympu tu .

Anonymous said...

Sy bru je bli sympu bwang nie.. Blm tau bkesan atau tak..

Anonymous said...

Sy bru je bli sympu bwang nie.. Blm tau bkesan atau tak..

mahathir lukman said...

Senasib la kita. .xpe2 kita try dulu. .k ..klaw xjln gak guna la petua org lama2 spt lidah buaya. .

Zuu Adam said...

So solutionnya shampoo apa yang terbaik?

Anonymous said...

Arisa