Tuesday, November 29, 2016

Keasingan Dalam Duka (Opssss....)

Kelip-kelip mata, dah hampir ke penghujung tahun. Dalam 32 hari lagi tahun 2017 akan muncul menggantikan tahun 2016. Sekejap jer masa berjalan sekarang. Semakin cepat masa berjalan, semakin kulit berkedut dimamah usia.

Kalau suntik bontox kat muka sekalipun, takkan dapat susuk (sembunyi) kulit dibahagian badan lain yg berkedut. Manusia takkan mampu mengubah ciptaan Ilahi. Yang ada hanyalah penipuan kepada diri sendiri.

Semalam aku termelayan satu video rancangan realiti kat youtube. Sedap pulak Ameng nyanyi lagu Keasingan Dalam Duka. Feeling feeling...☺ Bila teringat balik kisah silam dia, harap-harap peluang kedua yang diperolehi ini akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk memperbaiki apa yang telah tersilap.

Manusia ni, besar atau kecil pasti akan buat juga kesilapan dalam hidup. Dari kita mencemuh kesilapan orang, better kita cermin diri sendiri samada kita pernah buat silap atau tidak.

Kay, sambung buat kerja pulak...huhuhu


3 comments:

Erni Aziz said...

hurrmm..pernah tgk GV skali je..lepas tu mmg x dan nak tgk dah..sejak nak masuk usia senja ni..makin kurg dah tgk tv..hahaha..by the way..img glad u back..keep on writing..

clipping path chief team said...

Thanks for posting this useful content, Good to know about new things here,
clipping path service

شركة المثالية said...


شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

شركة تنظيف مسابح بالقطيف
شركة صيانة مسابح بالقطيف