Tuesday, November 10, 2009

Aku Dah Terlalu Letih

dah hampir ke penghujung tahun. cepatnya masa berlalu. letih lah..terlalu letih. badan letih, fikiran lagi letih. nak fikirkan sesuatu yg bernas pun dah tak mampu. dah 5 bulan aku asyik bekerja, bekerja, bekerja. last sekali aku pergi bercuti bulan jun hari tu. itu pun cuma 3 hari sebelum sambung balik kerja. kalau terlalu asyik bekerja, badan lagi cepat terasa letih. balik rumah pun cuma ada beberapa jam saja sebelum masuk tido. awal pagi esok nak pergi kerja pulok. hari cuti pun masih terpikirkan pasal kerja kat opis. selagi belum siap kerja, selagi tu lah dlm kepala aku ni asyik terpikir pasal kerja kerja kerja.

sometimes aku rasa nak cari kerja lain. kerja yg tak bersangkut paut langsung dgn tugasan kerja aku sekarang ni. 9 tahun buat tugasan kerja yg sama, mesti boring. tak der ker department lain yg boleh aku masuk selain dari statistic department ni. boring lorr..boring sesangat. sometimes aku terpikir kenapa hampir belasan interview yg aku pergi sebelum ni, satu pun tak tersangkut. last2 tersadai kat department ni jugak. heeeee... aku terpikir nak masuk dunia perniagaan lah. dah hampir 2 tahun aku duk searching perniagaan yg kurang berisiko tapi mampu bertahan utk jangka masa panjang. forget it..tu hal esok hari. most important, after raya haji nanti aku nak amik cuti panjang. dlm 2 minggu ke. boleh pergi melancong...travel jauh2. kalau pi kat jepun or korea, boleh main salji. best tu..winter sonata.. kalau pi china, boleh kabat great wall china or pergi muzium terracotta. ngekkkkk


4 comments:

ibu damia said...

take your time for rest and holiday...sometimes tekanan kerja ni bagus, membuatkan otak kita generate and terus berfungsi..tapi tu lah jangan lah asyik tekanan jer kan....so enjoy your year end holiday nanti....

p/s: bercita2 gak nak bawak budak2 ni gi main salji...tunggu diorg besar sikit...

Mata Hati said...

yup..saya perlukan rehat panjang. release tension..

~Pn.Ilah~ said...

Wow!! Dasyat tuh nk g 'kabat' great wall china..hehe. Take ur rest k!!

Mata Hati said...

Thanks yer akak ilah..

terasa diriku semakin muda hehehe ;p