Wednesday, November 04, 2009

Angin Kencang Melanda Kampungku

sejak pagi sampai malam hujan turun. dah masuk musim tengkujuh kan, mcm tu lah keadaannya. tak kisah sangat bermandi hujan ni tapi yang tak sedap didengar bila dimaklumkan angin kencang melanda kampung aku petang tadi. paling haru bila dapat tahu atap rumah dah rosak. habis ler barang2 aku ni sbb kerosakan paling teruk betul2 area bilik aku. mintak2 ler orang kat rumah sempat salin semua atap yg rosak. kan kalau hujan lebat turun, habis basah bilik aku tuh, boleh bertukar jadi akuarium. dah mcm mana agaknya keadaan komputer aku tuh? tak sabar nak balik. lepas solat subuh esok terus nak balik lah. bimbang gak kalau barang2 dlm bilik tu rosak. lagipun byk barang elektirk dlm bilik aku tuh. tak dikira lagi my toys and cenderamata dlm almari tu. barang kesayangan ku tuh...

8 comments:

E.L.I.Z.A said...

aiyoo yeke..abih la gitu gak..
eh awk sebenarnya duk kl ke duk mane?

ibu damia said...

kat jb pun sekarang hari2 hujan, cuma sekejap2 jer..lebat pun boleh tahan....cepat2 lah baiki atap yg rosak tu takut nanti lagi banyak jer brg elektrik yg rosak dek terkena air...

p/s: teringat memory card daku yg terkena percikan air kat swimming pool tu....huhhuhu..memang tak dpt diselamatkan...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sini pon asyik ujan

Mata Hati said...

E.L.I.Z.A -
duk kat kole teganu jekkk

Mata Hati said...

ibu damia -
alhamdulillah..atap dah dibaiki ptg kelmarin selepas angin kencang. mujur dlm bilik tak der apa2. just kat siling jer nampak basah

Mata Hati said...

[S]itie [B]Um [B]Um -
dah musim tengkujuh daaa

leily said...

kampungku juge!!

Mata Hati said...

ohh..harap2 takder lagi atap rumah yg tercabut lepas ni. hohoho