Monday, November 23, 2009

Disebalik Angka 4 & 5




kalau disebut angka 4 atau 5, mungkin tiada apa2 makna kpd kebanyakan orang. cuma sekadar angka atau nombor yg biasa digunapakai pada plat kenderaan ataupun nombor telefon. dan jugak no pin kad kredit or sebagainya. tapi angka ni cukup istimewa dan bermakna dlm hidup aku. antara 4 dan 5, angka 4 paling banyak mencipta kenangan. kat blog ni, aku ungkap sedikit rahsia disebalik 2 angka ni..

4
- aku ada 4 orang adik
- ketika usia 4 tahun, aku menangis ketika membelah kek besday yg berbentuk no.4
- aku pernah belajar di 4 buah sekolah
- aku mempunyai akaun simpanan di 4 buah bank
- 4 orang wanita pernah singgah dlm hidup aku
- 4 tahun usia persahabatan aku with someone before bertukar menjadi couple
- walaupun cuma sekadar 4 bulan bersama dia tapi sehingga sekarang aku masih terasa
- hampir 4 tahun berlalu semenjak perpisahan tapi hingga ke saat ini, cuma dia dlm hati
- dlm 4 tahun kebelakangan ni, aku bukan lagi budak lelaki yg murah dengan senyuman

5
- nama aku, fairul.. kalau ditukar kpd english word akan jadi 5 rule
- perlukan 5 perkataan utk sebut full name aku. wan fai rul fakh zan
- 5 adalah nama someone yg tak pernah aku lupakan
- 5 tahun jarak usia aku dengan dia
- aku berharap 5 akan jadi pasangan hidup aku

4 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

walla...kreatif tul awak ni..siap boleh pk simbolik 4 dan 5 tu kan..

btw yg penting ialah pengalaman tu sendiri yg menceritakan simbolik angka2 tu kan..

Mata Hati said...

betul betul betul

s.c.h.u.l.t said...

ameen.

moga 5 membaca ;)

Mata Hati said...

Thanks