Wednesday, November 11, 2009

Masa Untuk Bercuti

ermm..aku dah buat keputusan nak amik cuti selepas raya haji nanti. maybe seminggu ajer kot. kalau amik 2 minggu, banyak tergendala kerja2 aku kat opis tuh. lagi pun malas sebenarnya nak bagitau ke mana destinasi aku kalau opismate tanya. sure nanti ada yg sok sek sok sek kat belakang ckp aku pi honeymoon with someone. ngeeekkkk

tgh berfikir2 nak pi ke mana. kalau nak travel ke luar malaysia rasanya tak padan seminggu. yg tu tunda ke next year. sekarang ni terfikir nak cuti2 malaysia jer. aku nak pergi bercuti sorang diri jer. boleh aku buat aktiviti bebas. snap gambar sana sini. ermmm,  nak ke pulau tak leh sbb semua chalet dan resort tutup kes musim tengkujuh. nak pi langkawi, nothing special kat sana. kalau nak pi borong coklat murah boleh lah. melaka dah acap kali aku pergi. cherating, lagi lah boring sbb tiap2 tahun pergi. kalau pergi jalan2 kat kl itu bukan bercuti namanya. bawak 3-4 ribu pun tak cukup sbb aku ni kaki komputer dan toys. sure tempat aku tuju kat plaza lowyat jer.

kat mana tempat menarik yg boleh aku pergi?

4 comments:

ibu damia said...

meh lah mai johor....gi kat desaru...kat sana ader beach, pool, boleh buat xtvt pantai cam banana boat, canoeing, dll..

pas tu kat sana pun ader banyak tmpt yg nak dilawati contohnya fruit farm, mini zoo dll....

sekadar memberi cadangan....

Mata Hati said...

erm..ok ibu damia, nanti saya pertimbangkan. ;D

kalu boleh nak pergi ke tempat yg jauh dari kebisingan kenderaan, no traffic jam, fresh air like cameron highland. but cameron skrg ni dah tak sejuk mcm dulu. yg masih jadi warisan just ladang teh yg menghijau dan buah strawberry

nn said...

apa kata ke Taman Negara?

Mata Hati said...

ermm..tapi sekarang musim hujan lah. kurang best nak meneroka taman negara