Monday, September 19, 2011

Aku Pun Tak Tahu

Aku pun tak tahu, sedar2 jer dah masuk pertengahan bulan 9. Tinggal 3 bulan jer lagi sebelum beralih ke tahun 2012. Tahun ni aku dah bazirkan 5 bulan dengan ntahhapahapantah. Rugi betul. Kalau takder arah tuju mcm aku ni, jadilah seperti kapal di tengah lautan yg hilang panduan utk ke pelabuhan.

Aku pun tak tahu bila 2 hari lepas bonda call suruh segera balik ke rumah. Ingatkan ada emergency apa2. Rupa2 nya nak buat 2nd open house utk sedara mara yg tak sempat dtg baru2 ni. Sekali lagi aku terpaksa memacak dan mambakar satay. Tak sanggup dah nak bakar membakar ni. Pedih mata melayan asap. Nasib ler dibuatnya selepas solat jumaat. Boleh ah rilek2 sikit.

Aku pun tak tahu bila last minute diminta hadir ke upacara perasmian karnival sempena konvokesyen. Ingatkan hari jumaat boleh bersenang lenang tapi kena jugak pergi menunjuk muka. Terpaksa tinggalkan tetamu yg dtg bertandang ke open house semata2 arahan tak di duga ni. Tak sampai setengah jam pun kat situ aku dah blah!!! Buang masa jer berpeluh menunggu tamatnya majlis perasmian.

Aku pun tak tahu mcm mana boleh berbelanja lebih dari target. Bila check jer senarai perbelanjaan bulanan, dah 1k aku belanjakan in 2 weeks. Walamak!!! Apekebenda dah aku beli, dah aku boroskan. Siyes siyes aku tak boleh pegang duit bebanyak dlm tangan. Sekejap jer habis kalu pi jalan kat mana2. Target nak simpan lebih utk bln ni dah tersasar jauh. Sebelum raya elok jer aku saving money. Lepas raya jadi memboros lah pulak.

Aku pun tak tahu mcm mana boleh tergoda dgn pekerja kat optometris sampai boleh terbeli cermin mata baru. Hajat dihati nak pi ganti cermin yg baru jer tapi dgn bingkai sekali aku beli. Aku pun heran kenapa semua pekerja kat optometris tu cantik2 belaka. Dah lah ada rupa, suara awek yg melayan aku tu pun bukan main lemak merdu lagi. Cair sekejap hati aku yg pejal ni. Tapi mcm mana aku boleh terhilangkan no. yg dia bagi? Nak mintak balik malu ah!!

 Ini ler cermin mata baru yg terbeli tanpa perancangan

Aku pun tak tahu nak story pasal apa lagi. So aku undur diri dulu buat sementara waktu sehingga ada cerita menarik yg nak dikongsikan dgn korang semua. Bubye!!!

30 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

cantik & mgkn berbaloi dgn spek baru sape tau :)

Ayuni said...

hikhik, o, mase perasmian konvo ari tu dtg ek...smlm abis dh pesta konvo...

~Siti Hajar~ said...

w/pun ni n3 tahapapa, ttp baca sampai hbs...hehe

wah! siap tuko spek lg yer...

blog-tips-kurus said...

seeloknya letak belah atas spek tu ke bawah. so terbalikkanya ye. sekian. :-)

gadisbunga said...

asal spek baru tu boleh menambah hensemkan awak, on je...hihihi!!!

Sz said...

akak pun tak tahu napa akak suka baca entry kali ni..
eheee..
terpancarrr "keihklasan" penceritaannya...ihikss

~Nana 귀여운~ said...

aku pon tak tahu apa nak komen kat sini..haihh :P

deqlis said...

wah3x spek baru...:-)

Cik TeN10 said...

perghh mmg sakan berbelanja smpai mencecah 1k tuh !! duit jgn smpan lam tgn banyk2.. bahaye !! smpan dlm bank lbh selamat.. :)

tu lah kan.. sedar tak sedar dah nak masuk tahun baru dah.. umur pun dh makin berganjak.. tak sabar nak abeskan study.. nak balik mesia nk ddk bwah ketiak mak.. hehe

MataHati @ MH said...

Mrs.Eady - tetete :p

Ayuni - ada datang tapi sekejap jer..

Siti Hajar - huhuhu..ntah ler.. spek tu tertukor tanpa dirancang..haha

MataHati @ MH said...

blog-tips-kurus - begitu tersirat sampai ku tercari2 apa makna disebaliknya..

gadisBunga - mana ada encem..huhuhu

kak Sz - kita sama2 tak tahu...huhuhu

MataHati @ MH said...

Nana - semua org tak tahu hari ni..haha

deqlis - syhhhh~ jgn kasitau kat org lain. rahsia

Cik Ten10 - tu lah. duit kalau ada dlm tangan cepat jer habis digunakan. asal nampak yg berkenan terus nak beli.

cepat2 ler balik malaysia.. next buat open house kay

azwa amani said...

huhuhu..banyaknyer tak tahu...

cakap pasal cermin mata, amani pun nak tukar cermin, dah calar balar... isssh, memang TAK TAHU jaga cermian mata..

pi lah balik kedai tu minta semula no.. kalau tak melepas.. huhu

~Nana 귀여운~ said...

oh..patot ar..huhu

azwa amani said...

entry baru amani, amani ade listkan buku utk MH.. sila lah tengok yerr :)

iKhRam said...

tak pe
kalau ada rezeki yang masuk, mesti ada yang keluarkan..

apapun
dalam hidup ni mesti sentiasa beringat dan punya perancangan

ni pesan lecturer saya

e.l.i.z.@ said...

keno mitok semula no tepon awek cun tuh hihih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hurmm..awek tu mmg pandai bekerja nampaknya.blh je awak beli spek baru ye.hehe.

wahh membakar satay mmg mencabar.sis pun tak sanggup bab 2 bakar ni

mr.syazwan said...

third! meh bakar umah den lak cpt2

=_=

Arfazilah Abka said...

~MH
best plak ek entri kali ni...simple tp masuk dalam ati..hehehe...
wah, advance la dia..da reti mintak fon number awek yaaa..gud..gud...hihi

p/s: catik spek mata woo..

Ayuni said...

ye, sayelah model yg x cantik tu....

Afzainizam said...

uihhhh kadang tu bukan pembaziran pun just keperluan gak tu... tapi spk baru jgan lupa yang lama yerrr..


kadang spek baru ni merubah penampilan gaya seseorang

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

alexa yussida said...

hehe comel je gaya Mh bercerita..selamat ari raya..cece raya dgn spek baru..

alexa yussida said...

hehe comel je gaya Mh bercerita..selamat ari raya..cece raya dgn spek baru..

MataHati @ MH said...

Nana 귀여운 - mmg patut mmg patut

Amani - tukaq ler cermin baru. baru nampak bergaya sikit. malua ha nak pi balik mintak no. budak tu... malu semalu malunya

iKhRam - yup.. kalau x sentiasa beringat alamaknya tergolek lah kita atas jln kehidupan

MataHati @ MH said...

e.l.i.z.@ - nk mintak balik, of coz malu semalu malunya

Lydia Miza - dia punya gaya memikat tu yg buat sya tergoda utk beli yg baru..huhuhu

mr.syazwan - ko standby lah petrol dan mancis.. nanti aku pi bakar..haha

MataHati @ MH said...

Arfazilah Abka - syhh!! jgn kasitau kat sesaper sya tgh tackle budak tu..haha.. spek mata biasa jer.. cheap punya.. (ratus2 gak melayang) huhu

Ayuni - ohh..dah agak dah..

Afzainizam - spek baru tapi gaya penampilan tuannya ttp sama spt dulu2..huhu

alexa yussida - ish ish..malu malu malu

aziekz said...

awk cikgu ek...:),,

nurHeart said...

hehehe.. ade hikmah d sebalik kjadian ;D

MataHati @ MH said...

aziekz - :)

nurHeart - apa yg berlaku ada makna tersirat disebaliknya