Friday, March 27, 2009

Sesajer Jer - Edisi 3

well..byk benor gambor aku nok tepek kat blog ni. utk kali ni, aku start dgn gambor tepon lamer aku. nokia 3310 ni aku beli thn 2002. mase beli tuh rege dekat2 400 riyal. cayang sgt tepon ni. doh byk berjasa kat aku. tepon ni ler yg jadi kenangan mase zaman bercinta dulu. dgn tepon ni aku bersms, bercalling2 dgn sayang aku. love it.. tepon ni mmg puah ati ah maser paka ari tuh. beraper kali doh jatuh atah lata, jatuh dlm air but still ok. tapi yg hidup ttp akan mati, mcm tu jugok dgn tepon ni. riwayat tepon ni tamat lepah jatuh dlm lubang jamban... uuwaaaaa
.
ni tepon penganti kpd tepon lamer aku. sapa ari ning aku paka agi tepon ni. buleh kater tahan lasok jugok mcm nokia 3310. brp kali doh jatuh, masuk air tapi on jer..dok sia2 aku beli tepon ni. lepah ni aku cadang nok tukor ke tepon lain pulok. kalu boleh brand nokia ah jugok sbb aku familiar doh dgn function yer..
.
ini apa yer? apa jenih name ulor ni pun aku dok tahu. ulor ni jatuh atah keter kancil pok sedare aku. molek2 yer parking bowoh pokok nyor, lasung ulor tu tumpang landing.. huhuhu
.
ni ikang patin hok boleh mase gi ngail kat sungai, 1km dari umoh aku. best wooo..brp kali doh boleh ikang patin ni. hok ni 4.5kg jer.. hok paling berat ari tuh adalah dlm 7kg. masok pulok lemok cili api + tempoyok..perghhh..giler sedak siottt..

2 comments:

De' Sal said...

eh eh....geli plak kak sal tenun ulor tu,kalu ikang tu takpo....mintak sikit buleh.

Mata Hati said...

kalu nok ikang tu amik ah..nok pos laju ke..huhuhu