Friday, May 29, 2009

Pertengahan Tahun Doh...



1 2 3 4 lepah doh, 5 pun nok abih doh. sedor dok sedor sapa tengoh tahung doh. wohh!! waser derah jer mase jalan. oh my baby.. masuk bulang 6 ni, aku ader doh planning nok wat naper, nok beli naper, nok gi maner.

agenda pertame aku, 18-20hb ni aku nok gi tah ke pulau redang. gi cuti2 malaysia. tahung lepah tah ke pulau perhentian doh, kali ni tah ke pulau redang ah pulok. ya-haaa!!!. planning start bulang 4 agi tapi dok jadi sbb masaloh teknikal. tunda pulok ke bulang 5, dok jadi jugok.. so set balik tarikh, tetap ah 18-20hb mei. confirm..

beh ah gi pulau kali ni sbb bukang atah urusan keje, nok gi bercuti semate2 jek. ari ahad baru ni gi booking kat tourist agent. tolok tamboh abih ah dlm 300 riyal sorang utk 3 days 2 night. dinung kekgi stay kat mozana resort.. boleh bilik seaview. sebeloh resort ni doh diconfirmkan ader pub, boleh ah gi joget2 tengoh2 mlm (jadi red devil kejap..hahaha).

biar ah org2 luor kate pulau ni comel, bersih..tapi ader hok negatif disebalik pulau ni. aku maksudkan dengan budaya & pegangan agama. ramai anok2 muda kaloh kpd nafsu biler duk kat pulau ni. arok boleh beli gitu jer, dok payoh nok nusuk2.. apalagi dgn seks. dok payoh nok takut dgn pencegoh maksiat sbb pulau ni bebas dari serbuan pencegoh maksiat. sebelum ni pernoh ah tgk sorang lelaki melayu, umur dlm lingkungan 50an. gi cuti dgn family.. bowok anok bini. time mlm jer, selamber beruk togok arok,pahtu siap boleh gi berasmara dana dgn pompuan cine singapore dlm bilik. sial betol!!! aku bukang anggap pulau ni tempat maksiat tapi rakyat jelata yg pergi bercuti ke pulau ni yg seborkan maksiat kat pulau yg cukup terkenal dlm peta dunia ni. nok wat ganer setarang, sbb nile setitik abih rosok susu sebelange. so make sure kalu nok gi sini, jauhkan diri dari maksiat.

agenda ke dua, nok gi kat yun nam hair care. rambut aku kohor kureng ler. so sebelum koho banyok gugur ke bumi, baik aku gi wat rawatan derah2. tapi kene naik kuantan ler pulok sbb kat teganu ni tak dok cawangan yer. siot!!! biar ah, demi kehenseman masa depan (perasang lah pulok mamat ni).

agenda ke tige, nok renovate bilik aku. nok transformkan jadik gaye moden. meje2 lame aku nok tohok ah, nok beli meje baru bentuk L-shape. aggoran abih ah dlm 300 riyal kot.

agenda ke empat, kawin.. huhuhu, hok ni jauh dari jangkauan ah.

kepade kwn blog, erni suraya.. selamat bersalin dehh. kekgi try dapatkan balik berat badan unggul. nok makang jambu golok, balik ah teganu..

2 comments:

SUZIE APAI said...

pulau redang...? sy pnh smpi & berkenu di sana.. Nk tgk ikan & coral cantik2 okey la snorkeling kt situ..

Yun nam? biasanyer dia bagi treatment ikut pakej. Ader yg smpi rm10k. My asben buat treatment amik step by step..tak byk abis sgt! careful, diorg akan promote abis2an tau...tp produknyer okey...

Mata Hati said...

yup..time kasih atas nasihat.. kalau sampai rm10k tuh dah tahap giler babeng ler.. tak sanggup