Tuesday, November 15, 2011

Peringatan Untuk Aku Dan Kamu

"Kita sering menagih kehendak kita kepada Allah SWT sewaktu berdoa, sedangkan sebenarnya Allah SWT lebih mengetahui apa yang kita perlukan dan apa yang terbaik untuk diri kita."

"Sentiasalah berdoa dalam menjalani kehidupan seharian kita sebagai hambaNya yang lemah. jangan sekali-kali berputus asa terhadap apa yang dipinta. Percayalah bahawa Allah SWT akan mengabulkan doa kita sesuai denagn perancanganNya yang mungkin di luar jangkaan kita."

Kepada yang sedang merindui, tadahkan tangan dan berdoalah.. 
"Ya Allah, jika KAU halalkan aku merindui kekasihku, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu yang abadi hanya kepadaMU."

  1. Bonda dah acap kali sindir, baju kerja pun gosok sendiri ke??
  2. Tok wan dah acap kali pesan, jgn tunggu lama2 kalau hal kahwin.
  3. Pak sedara dah beberapa kali tanya, tak berkenan ke dgn anak tok kadi kat tepi jalan tu?
  4. Mak sedara dah acap kali offer, senang2 biar makcik jer tolong carikan. 
  5. Kengkawan dah acap kali tanya bila nak jemput makan nasi minyak?
  6. Member seopis dah beberapa kali cakap, tinggal kau seorang jer lagi yg belum kahwin..

Secara statistiknya, ramai sungguh yg ambil berat pasal aku.. huhuhu..
Kesimpulan yang boleh aku buat, tunggu jer lah.. Nanti sampai masa aku umumkan..

Note: Sewaktu entry ni dikarang, aku sdg kesejukan kuyup bawah jambatan menanti hujan reda. Nasib laptop sihat walafiat. Sambil2 tu aku taipkan entry ni utk menghilangkan rasa boring.

Note: Aku demam teruk dlm 2 hari ni. Kepanasan yg melampau walaupun diluar sana hujan turun

21 comments:

jeragang said...

Kalau begitu atur gerak mulakan langkah
selainnya berserah pada Allah yang menentukan
Pok jeragang doakan semuga mendapat seru.... jangan tunggu lelama nanti kempunan....

MataHati @ MH said...

baik pak.. :)

ikatankasihku said...

dah sampai seru tu, ape lagi..ehem2..
perkara yang baik, elok di percepatkan..he3

:: Mrs.Eady :: said...

semoga cepat sembuh... :)

jodoh pertemuan ajal maut di tangan tuhan kan..

MataHati @ MH said...

ikatan kasihku - seru x sampai2 lagi ni.. agaknya tersekat dlm traffic jem kot.. :p

MataHati @ MH said...

Mrs. Eady - mudaha-mudahan mcm tu lah..

wan nurul hezrina said...

nie mcm ada bau2 nasik minyaknie..alah kalu ado jodoh tak kemasa mh oii

fiza said...

Akan dtg juga jodoh itu satu hari nanti dgn izinNYA.

Kesiannya kebasahan. Smoga cepat sembuh.

Jom baca:

Bawal Goreng Panas @ Cyberjaya Sports Arena
Wordless Picture yang membuatkan Air Mataku Bergenang
Cash-Out Pertama NUFFNANG...Akhirnyaaaaa...
Wordless Wednesday #8: Hobi Saya....
DOA SUPAYA SUAMI SETIA HINGGA KE AKHIR HAYATNYA

Bidadari Syurga said...

insyallah ada jodoh... demam ke? cian dia....

maya amir said...

susah betul kalau org concern2 ni..heheh..jodoh bukannye buleh pilih2 mcm kat vending machine..ade jodoh, insya Allah tak ke mana..betul tak?;)

gadisBunga said...

di saat org lain diam-diam je pastu tetibe hulur kad kawin - yg lain pulak bagi berita pasal pregnancy, nak dapat baby - ada yang lain cerita pasal adik diorg nak naik pelamin - saya masih lost dan clueless. tapi saya yakin Allah ada calon utk saya.

*mode jiwang lagi? heheh~

azwa amani said...

amani suka ingatkan diri ni, Allah lebih tahu apa yg kita perlu dari apa yg kita mahu.. betul tak MH.. :)

Afzainizam said...

hahhh ramai yang ambil berat... kalau sebut 40 kali tu dah kira doa tuuu... Insya Allah ada jodoh ada yang menjaga sakit demam kamu tu nanti

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy paint protection film

Cik TeN10 said...

Take care! Thanks for sharing :)

LadyBird said...

smg cepat2 kawin yer.. kawin lambat rugi tau pakcik sy cakap.. nanti dh tua, tp anak kecik lagi..

♥e'in♥ said...

dorg risau anak teruna kesayangan dorg nie lmbt kawen..

Afzainizam said...

Insya Allah ada rezeki ada jodoh mungkin ke jinjang pelamin gak kan.... Kepada Allah jua kita bersandar harapan dan berserah yang terbaik buat kita

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
honda civik 1.6 vs mitsubishi evo 6

mak encik | SZ said...

soalan2 cepumas memang akan slalu orang tanya...dan berubah plak mengikut status terkini empunya diri..apapun didoakan semoga fairul cepat sembuh ya! musim hujan ni macam2 la penyakit dtg menjengah ni...akak pun dah sakit2 tekak, budak2 ni selesema, bapaknya pun demam....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam MH...dah sht demam?

mereka bertny sbb sgt ambik berat.

Arfazilah Abka said...

~MH
hi2...lama ndak jenguk2 blog kawan2..ehehhe..semoga sihat selalu k...take k always!xoxo

محمد رازيق said...

hehe.. nice entry bro.. kahwain cepat.. abru diorang kuarng amik berat.. haha