Monday, November 28, 2011

November Rain

Salam awal muharam..

Last entry utk bulan ni. Tak leh nak taip panjang2 dgn sebelah tangan. Actually last thursday aku ter'eksiden masa on d way nak pi lunch. Hasilnya, tulang jari kelingking dan jari manis tangan kiri retak. Nasib tak patah. Kalau tak sure aku sue driver van tu. Dah terang2 kesalahan dia tapi tak mengaku.

Sebelum aku stop, aku tinggalkan sekeping gambar utk korang renung-renungkan.


29 comments:

Cik TeN10 said...

sekarang ni semuanya duit..duit..duit..

oloo ciannye.. take care... moga jari tu cepat sembuh eaa :)

Gimi said...

apa2 pun boleh buat untuk dptkan wang...

azwa amani said...

kapitalis.. pandai cari peluang untuk dapatkan keuntungan.. dan kita harus bijak berfikir untuk diri sendiri..

MH jaga diri okey, jgn push sagt tangan, nanti lambat sembuh.. :)

ikatankasihku said...

la ye ke....jari organ paling penting..
pasni tak leh lasak2 sgt dah tangan tu..takecare :)

ZaNNa said...

pasni sila drift dgn lebih berhati2 =) salam maal hijrah!

e.l.i.z.@ said...

aiyaaaaaa sib baik retak je..tp retak pun, sakit tuuuuuuuuu

ishhh x pehe la gambar tu hihiih *lmbt pick up

~Nana BamBam~ said...

mcm mana leh eksiden..lain kali hati2 tau..:)

SYaMiLa said...

ciannya....take care yea...

Bidadari Syurga said...

habis satu pokok untuk pembangunan...

ainnoraini said...

Laaa kesihanya,macamana boleh jadi mcm tu...

Semoga cepat sembuh ye...

Miss PIJAOSIX said...

salam awal muharam...

mcam ne leh terkehel tu...

p.s: mcm2 org buat utk duit skrg nih..!!

isabelle said...

sib baik awak x buat2 sakit tu lebih2 utk sue drebar tu.
kalo x, leh geng dah dgn kapitalis tu

Kella said...

Assalam.. so macamnaa dengan jari tu hari ini.. moga cepat sembuh...
datang bawa berita.. nak kasi ole ole untuk kamu nih!
nanti tinggalkan alamat ya.. untuk di hantarkan ole ole itu.. =) alamat tidak akan di publish... =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

dh ok ka jarinya?

motifnya apa ni foto? intai berak eh? then pak cik tu tlg siapkan toilet segera? bayar dan kemudian?

MataHati @ MH said...

Cik TeN10 - duit sgt penting dlm kehidupan seharian.. x der duit, x leh beli pakaian, x leh mkn

Gimi - asal ada idea yg bernas, kat mana2 pun boleh buat duit

azwa amani -time kasih sbb sudi explain erti kapitalis. actually sya x brp paham sgt pasal kapitalis ni

MataHati @ MH said...

ikatankasihku - jari manis sgt penting sbb nak sarungkan cincin kahwin

ZaNNa - tersilap drift jer tu.. :)

e.l.i.z.@ - sya pun x paham sgt gambar tu. nasib ada yg sudi explainkan.. :)

MataHati @ MH said...

Nana BamBam - yer yer cik Nana, lain kali sya akan lebih berhati2..

SYaMiLa - baik kak sya

Bidadari Syurga - lebih byk pokok akan ditebang utk pembangunan hutan konkrit

MataHati @ MH said...

ainnoraini - ntah ler, segalaya berlaku dgn pantas. thanks kak ain..

Miss PIJAOSIX - ada kemahuan, mcm2 cara org boleh buat utk dpt duit. kekadang sesuatu yg x pernah kita terfikir sblm ni

isabelle - huhhu.. sya belum sampai tahap jadi kapitalis lagi..

MataHati @ MH said...

Kella - jari x ok lagi. x leh nak gerak2 bebas.. kay, nanti sya kasi alamat.. mekasih

FIFIEY LYCHEE MARATION - belum ok, tunggu cik fifiey tiup utk kasi sembuh.. :). abaikan foto tu.. pengertiannya sgt mendalam

LadyBird said...

bgs.. pandai mencari peluang.. tp.. jgn sampai menyakitkan hati org lain..

~Siti Hajar~ said...

Take good care ok...

Jaga jari jemari tuh..hehe

Ayuni said...

money matters....

wan nurul hezrina said...

lah mcm mana leh ekcdnt..smoga cpt sembuh..

moralnya semua jadi kalau ada wit..cket2 wit sampai maruah tergadaipun sanggup.kuasa wit mmg besar

♥e'in♥ said...

laaaaaaaa.. cane je leh xcident.. be careful taw!

model pakaian muslim wanita said...

info2 bermanfat thanks yahh..

maya amir said...

camne jari tu ari ni? harap dah ok... akak dulu penah gak retak tulang kat tangan kanan...tulang tu jatuh ke bawah terus, leh nmpk smpai skang sebenarnya.. gi berurut, seminggu jek dah ok..kalau simen, mau makan 2 minggu.. harap cepat sembuh.. eh kene simen kah jari tu? nanti cite ye camne leh eksiden...

MataHati @ MH said...

LadyBird - agree agree

Siti Hajar - baik kak siti

Ayuni - money is everything

MataHati @ MH said...

wan nurul hezrina - nasib kurang baik. skrg org sanggup buat apa saja utk dptkan keuntungan

♥e'in♥ - ok ok ok

maya amir - cum a1 jer lagi yg belum ok. nani sya story dlm entry terbaru

Afzainizam said...

asalnya benda free ajerr... lepas di ubahsuai pastu kena bayar pulak..


mmg buat duit betul lahhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta