Wednesday, August 10, 2011

Akhirnya Sampai Juga


Sedang bersiap2 nak balik hari isnin lepas, pak guard dtg ke opis menghulurkan sekeping sampul surat. Mulaya suspen gak sbb dah 3 hari berturut2 dpt kiriman surat. Saperlah penggirim surat ni. Bila tgk nama pengirim kat belakang sampul, lorrr dari kak Sz rupanya. Baru teringat hari tu dia ada minta address.. Mekacih lah daun keladi. 

Nak tahu apa ada didalam sampul ni? Meh meh kita tgk sesama...


Itulah dia cenderahati dari kak Sz. Comel sesangat pelekat bermagnet tu. Yang paling best bila ditampal sekali syiling 200 rupiah. How sweet.. Kalau nak meminang esok2,  boleh jadikan syiling ni sbg hantaran. Tapi kata kak Sz, kalau nak pi meminang bibik lakulah syiling ni.. Bibik pun bibiklah..huhuhu

35 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hikhikhik! rezeki bulan pose :)

Ayuni said...

Awk dok kt koleh kediaman Maidam ke? la....ngan budak medic...

Sz said...

wahh glemer ni tiap2 hari dapat surat ye..surat layang ada tak? :p

ArELeEz said...

200 rupiah klu convert jd berapa ringgit m'sia, ek?

Lizzie Yasmin said...

200 rupiah, = barapa posen jer kan.. beli air pun tak lepas kot..

NM02 said...

best best best

ainnoraini said...

mesti senyum jer tu..kannn...

Gimi said...

bibik pun orang jugak...

maunye skali dpt bibik cam rossa, da untung...

KuNanGKuNanG said...

bestnye..nak gak duit raye...huhu

:: Mrs.Eady :: said...

suka ye..rezeki bln posa :)

Cik TeN10 said...

haha.. bibik pun bibik lah ea.. =)

Arfazilah Abka said...

~mh
eiii..jelesnyaaaaa!

MataHati @ MH said...

Ieda Al-Habsyi - rezeki rezeki... alhamdulilah

Ayuni - yer..sya jaga budak medic

kak Sz - mane ader glamer.. surat layang belum ada lagi. tapi surat melayan kerenah budak2 ada ler..huhu

MataHati @ MH said...

ArELeEz - 0.07 sen jer...huhu

Lizzie Yasmin - tapi kalau zaman atuk nenek kita dulu, cukup utk beli cokelat susu.. :)

NM02 - suka suka..

MataHati @ MH said...

kak ainoraini - dah beberapa hari asyik senyum jer..huhu

Gimi - kalau mcm rossa, kecik tapak tangan, stadium bola sya tadahkan..haha

KuNanGKuNanG - nanti dtg rumah baru dpt duit raya..hehe

MataHati @ MH said...

Mrs.Eady - syukur alhamdulillah

Cik TeN10 - bibik pun pompuan jugak..huhuhu

Arfazilah Abka - hehehe...mama aniq dah jeles.. :p

ikatankasihku said...

bestnyer dpt gift...

MataHati @ MH said...

tunggu duit raya dari kak ikatankasih lak..huhu

deqlis said...

wah rejeki nie...syilling tu menarik

MataHati @ MH said...

alhamdulillah..rezeki ramadhan

deqlis..nak duit raya..huhuhu

AnneRaini said...

amboi ade hati nak pinang bibik ye..hehe..slmt berpuasa

MataHati @ MH said...

selamat berpuasa kembali..huhu

~Siti Hajar~ said...

Rezeki Ramadhan tuh...

eh! nk pinang bibik...bibik pun demand skrg ni tau, xde ribu riban xlayan...ngeh ngeh ngeh

Asrul "iLham" Sany said...

bestnye dapat adiah...

orang femes hohoho ;D

dhiera said...

dapat adiah dari indon ke? best ye..

salam perkenalan ye~

kella said...

comey je wanita di dalam gambar itu... hehe

MataHati @ MH said...

Siti Hajar - kalau semunay letak harga mahal..tak kahwin lah mcm ni..huhuhu

Asrul "iLham" Sany - mana ada femes..biasa2 jer haha

MataHati @ MH said...

dhiera - yerr..dari indon. selamat bertandang

kela - siapakah wanita itu..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh untungnya ada org nak bg brg sbgi kenangan

MAPPIAU said...

hah??! nak meminang bibik?? ekau biar boto wei hahahahaha sabor jela tau.

nurHeart said...

ahhahaa.. nampak duit raye.. tuuuu~ :P

MataHati @ MH said...

Lydia Miza - alhamdulillah..rezeki

MAPPIAU - kenapa, tak percaya ekk? huhuhu

nurHeart - aisehh..x sempat nak sorok..kikik

gadisBunga said...

cemana boleh dapat adiah ni???

MataHati @ MH said...

ntah...sampai sekarang masih diselubungi misteri..huhu

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

uihhhh murahh rezeki hang dapat duit 200 rupiah boleh gi bazar beli bibik kat bazar...