Saturday, February 19, 2011

Lagu Evergreen

Kita yang lahir sebelum era 90an selalu disajikan dengan lagu-lagu malar segar. Kebanyakannya lagu semuanya best of the best tak kiralah samada dibawakan secara solo atau berkumpulan. Generasi baru mana kenal sangat penyanyi2 lama ni. Yang diaorang tahu cuma lagu tu jer tanpa tahu siapa penyanyinya. Setakat tahu nama belum boleh dikira mengenali penyanyinya. 

Kadang-kadang aku terfikir apa aura membunuh yang ada pada pencipta dan penulis lirik lagu era 70an, 80an dan awal 90an sampai hari ni lagu ciptaan diaorang tentang best didengari. Mungkinkah diorang bertapa dipuncak Gunung Kinabalu untuk mencari ilham?  Ataupun bertapa bawah air terjun? huhuhu.. Kay lah, aku nak layan lagu kat bawah ni kejap sambil kenangkan balik kekasih2 lama..(ramai benar ko punya kekasih) tetetete!!! Kalu nak dengar lagu ni, boleh jer klik download kat bawah tu..

Hangatnya Cinta

Sering aku merindu
Rindu pada dirimu
Sering aku teringat
Teringatkan dirimu

Walau waktu/musim berlalu
Kau masih di hati
Sentiasa wajahmu
Bermain di mata

Betapa indahnya cinta
Engkau dan aku
Tak mungkin ku lupakan

Engkau masih ku sayang
Sayang seperti dulu
Cinta mu di hati ku
Masih seharum dulu

Bersama kita rasa
Suka dukanya bercinta
Sedang hangatnya cinta
Kita pun berjanji setia
Di antara kita
Tidak rela berpisah
Demi kerana cinta

Apapun terjadi
Kau tetap ku cinta
Kerana cintamu abadi di hatiku
Apa pun terjadi
Pulanglah sayangku/padaku
Kerana kau kekasihku

Adat orang bercinta
Semuanya indah saja
Bila sudah kecewa
Sungguh pahit terasa

Alangkah indahnya
Jika kau dan aku
Saling menyayangi/memahami dan
Saling setia
Betapa rindunya/indahnya
Di dalam hatiku
Kasih dan sayang


33 comments:

A.s.t.i.n.a said...

saya tau lagu ni.. hafal.. sungguh.. dengar tak ni saya tgh nyanyi..?

MataHati @ MH said...

yer yer..sya tgh mendengar awk menyanyi lah ni.. sedapnya suara awak..tetete

Hanisah Safian said...

uuuuuuuu.taktau pon lg nii.hohoho O.o"

Cik Bidadari said...

hik hik hik... aik... org cakap kalau tetiba teringat lagu lelama... maknanya tadi siang baru jumpa awek lama.

erkk.... ada ke?

nurHeart said...

ecewahh.. flashback ye ;) lgu2 lama mmg sedap didengar kan~

NOOR FATIN said...

betol2. lagu xpnh jemuuuu!

Afzainizam said...

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ohhhhh lagu itewwwww..... teringat masa zaman-zaman aku cinta mekar dulu lahhhh.... tapi sekarang hanya dapat menyanyi lagu

Api dah menjadi bara
Bara menjadi debu
Mawar indah nan setangkai
Layu dan berguguran

Begitulah ibarat cinta
Terjalin sementara
Madu tak sempatku rasa manisnya
Pahit barganti
Terpaksa ku telan jua

Aku bagaikan tawanan
Di dalam perang rindu
Asyik berganti derita
Cinta tak kesudahan

Mesranya tingkahmu
Disamping dirinya
Menambah luka di hatiku
Senyumanmu di samping orang ketiga
Bagaikan sembilu
Menusuk di hatiku

Hati ku sakit tak tertahan lagi
Kasih
Sudahnya begini
Cinta suci nan sejati
Kemanakah hala
Yang akan kubawa
Hati sarat luka seribu rindu
Dia yang menanti
Setiaku menunggu
Tapi kepadanya kau pergi

kella said...

hai encik mata kelip kelip.. :D selamat petang!
sekarang ni memang tengah layan lagu lama la ni kat utube!
lagu exist.. lagu slam.. huhuhuh.. tetiba je.. :)

NaDia CoMaNeCi said...

suke lagu nie..wah ber'evergreen abg kita..'M' en otromen dah berpindah ke mama raksase ni..huhuuuu

Fitrah Adnan said...

wah..lagu yang membawa makne ye?? hohohoh...>U<

cek chun said...

saya pun tau lagu nih.. suka suka sukaaaaaaa

=sz= said...

rasanya lagu dulu2 era 80-an-90an mmg sedapp je dengar sbb kita tgh muda2 remaja kot...
sekarang ni dah tak kena ngan jiwa lagu2 nya...

MAPPIAU said...

dengar lagu lame memang sangat touching hehe :)

Cik TeN10 said...

ada jugak la minat lagu2 lama ni.. kdg2 layan jugak evergreen n rock kapak ni.. time mode ngh jiwang la.. haha :p

CikGu NOr said...

aku pun tau ni lagu!..lalala...

Ayuni said...

hm, deep meaning...

lynn angel said...

ehem.. amboi2.. awat pi kenangkan yg lama? move forward!! ^___^

JP Nurul said...

lgu paling lama yg sy dgr skrg nih..'tanya sama hati'....layann...haha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bagi aku irama evergreen mmg segar malar segarrr.... bila dengar tu aku hayati senikata bai-baitnyerrr cukup indahhhh....

tak macam lagu zaman sekarang aku tak faham apa butir pun.....

mie said...

gue pun suka lagu2 lama
kalau karaoke sure lagu lama menjadi pilihan

maya amir said...

suka jugak m'layan lagu2 lama.. syok gitu:)

sissyira said...

assalam...


tak pernah dengar lagu ni...huhu...tapi kalau lagu kekasihku diambil orang selalu je dngar.heheh

gadisBunga said...

nak ulang balik.

ramainye ex kekasih. tet!!!

heheh~

ok back to topic. my faveret evergreen song is Aku hanya pendatang, Francessca Peter.

layan sunggoh lagu tu. plus ada banyak lagi lagu2 lama yg still segar sampai sekarang. org dulu mmg pandai buat lagu kan?

Asrul "iLham" Sany said...

dgr lagu ni masa naik kete member...

;D

MataHati @ MH said...

Hanisah Safian - dah dgr nanti pasti tahu.. ;p

Cik Bidadari - jumpa dlm mimpi jer.. tetete

nurHeart - tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas

MataHati @ MH said...

NOOR FATIN - betul betul betul

Afzainizam - tu lagu luka seribu rindu, fotograf

kella - syokan layan lagu lama :)

MataHati @ MH said...

NaDia CoMaNeCi - aikk..mama resaksa pun terkena penyakit M jugak..huhu. next time sila elakkan tembakan laser oltromen.. ;p

Fitrah Adnan - cukup membuatkan terimbas kenangan lalu..huhu

cek chun - syhh!! jgn kasitau kat org lain :p

MataHati @ MH said...

=sz= - maybe mcm tu lah. zaman remaja apa jua lagu yag keluar masa tu semuanya terasa best

MAPPIAU - touching and feeling

Cik TeN10 - kena dgr selalu utk jiwang-jiwang sepanjang hari..huhuhu

MataHati @ MH said...

CikGu NOr - lalala ;)

Ayuni - yes

lynn angel - yg lama tetap berharga.. hehehe

MataHati @ MH said...

JP Nurul - nanti tolong nyanyikan sikit boleh.. nak dgr ni..huhuhu

Afzainizam - lagu sekarang dah kehilangan rohnya

mie - samalah. ku pun suka karaoke lagu2 lama

MataHati @ MH said...

maya amir - sambil layan lagu lama, sambil teringatkan kisah cinta dulu2..huhuhu

sissyira - w'salam.. lagu tu dah masuk generasi baru.. jgn sampai kekasih diambil org jugak..huhuhu

gadisBunga - syhhhh!! jgn kuat2 sgt. nanti awek2 lain dgr..huhuhu

org dulu kreatif buat lagu dan bukannya kerana duit

alexa yussida said...

lagu2 dorg waktu tuu mmg gempak kan:D sukaaa sgt2..best utk wat karok bila takde keje...mndayu2 lirik..masyukk lah:) gud nite bro:)

FarEast said...

lagu2 era 80 an dgn 90 an mmg the best sampai sekarang ;)