Thursday, February 12, 2009

Minggu Yang Bzzzzz Giler

minggu yg meletihkan..keje byk lagi kat opis nung. ari ahad ni date-line. kene anto belaker hasil keje bln lepah..siot!!! pening paler wessss...

.

semalam on the way balik dari outstation, aku singgoh kejap kat mesra mall. sajer je jalan2 cuci mate. mcm biase ah kalu gi mesra mall, tmpt pertama aku tuju soheh kat toy's r us. aku tertengok helmet clone trooper dlm citer star wars...ganah siot!!! rege dlm 100 riyal lebih.. aku terbayang kalu naik motor paka helmet ni. soheh kejut abg polih trafik..

tubek dari toy's r us, lasung aku gi kat big apple... tergoda betul aku tgk donut2 yg ramping, seksi dan menghairahkan tu. dok pasal2 6 butir donut jadi mangsa kerakusan nafsu makan aku..hahahaha

b4 berangkat balik, aku solat dulu kat surau stesen minyak petronas kemasik. dekat jer, sebelah mesra mall. comel surau tu, bersih, design surau tu pun ok..arah kiblat betul. siap ada sijil yg diperakui oleh jabatan agama lagi

minggu ni baru start korek gaji dlm bank. beli tu beli ni. kalu nok kire byk lagi bende nok beli tu tapi hold dulu.. beli sikit2.. bln depan beli pulok..

.

aku start beli reket badminton dulu. nok ganti raket aku hok awer2 nok patoh tu. kalu ikutkan aku ada 4 btg raket doh. 2 btg doh patoh. hok ser lagi dok berape serasi dgn aku.

.

aku ni bukan mcm lee chong wei or taudik hidayat. jauh langit dgn bumi kalu nok banding skill aku dgn hok taraf dunia tu. aku ni setakat taraf negeri jer.. apa pun alang2 nok beli, beli ah hok puah ati selalu.

.

so aku decide beli reket wilson kfactor ktour.. rege muroh jer, melayang gok 220 riyal..huuuuu

ohh, lupe..2 minggu lepah aku outstation ke besut. behh woo gi dinung sbb aku leh makang sate. kat besut nung, keda sate lanang kat jabi paling beh sekali. aku rase paling beh kat malaysia. apa lah sgt sate haji samuri tuh..biase jer aku rase. sate lanang kat jabi ni mmg world class, lemak berkrim disukai rama. 

.

acu bayangkan aku beli sate ayam + daging 20 riyal, nasi kapit 3 riyal, kuoh sate setambung tuan keda bui. makan utk 2 org jer.. nok beli tu, kene tunggu giliran dekat sejam baru boleh. org rama giler beli situ. sapa jem kiri kanan jln.

ni pulok gambor sunset aku amik kat besut..comel giler, kene pulok kat baroh padi, time padi tgh hija nok masok..tapi sbb amik dgn kamera tepon, napok dok brp menarik sgt gambo ni

ni pulok gambor aku buang tabiat kat opis.. tak dok keje nok wat, lasung jadi 3 suku gini. tak dok kene mengena dgn yg idup or yg dah passed away..

4 comments:

SUZIE APAI said...

top jugok la tuh sate dinung? bila dok tau nok sapa...sejid tu area maner gok? kemasik hok tepi jln masjid kayu tu ke? ke hok maner?

Mata Hati said...

tu surau kat petronas kemasik, betul2 sebelah mesra mall

aMiR SuRaYa said...

bakper la yg nano sgt awok ni pakai helmet dlm opisss...wakakakakaa...bz rupanya..patut ler lama beno menyepi..

Mata Hati said...

sajer tu buang tabiat..doh hamnpir suku giler wat keje. sbb tu jadi lagu tu