Friday, December 04, 2009

System Rating Windows 7

sesaper yg dah pakai Windows 7 pasti perasan akan system rating yg diwujudkan dlm OS baru ni. Rating ni merujuk kpd computer performance. rating bermula dari 1.0 to 7.9. so lagi tinggi rating yg kita dpt semakin lancar perjalanan OS. pengagihan rating ni berpandukan kpd processor, memory (RAM), graphics, gaming graphics & primary hard disk. masa mula2 pasang Windows 7, rating my pc just 4.9. buat after i upgrade processor, rating dah meningkat kpd 5.3. ok lah tu..dpt 5.0 ke atas dah cukup lancar perjalanan OS. nak main games pun tak sangkut2.. kalau korang tak tahu lagi rating computer, try lah test. kalau ada yg dpt sekitar 7.0, mmg komputer korang mempunyai spefikasi yg cukup tinggi...ngeekkk


6 comments:

E.L.I.Z.A said...

oo yoko...ehhehe xtau pulok saya..tahu guno jah :P

Mata Hati said...

try lah test.. mana tahu kot2 dpt rating 5.0 ke atas.. kalau lap top biasanya akan dapat rating kurang dari 3.9 jah..

~Pn.Ilah~ said...

Huhu..sedey akak takleh nk guna Windows 7 nih sbb driver takleh nk support, biasalah laptop zaman jepun..huhuhu

Mata Hati said...

ish ish ish..ada rezeki nanti boleh ler tukar kpd laptop yg baru. dpt lah meneroka windows 7..

SUZIE APAI said...

hiks...lamer sguh dok jenguk sining wei...

Mata Hati said...

lamanya dok napok..he3