Wednesday, December 30, 2009

Pahit Manis Sepanjang 2009



esok hari terakhir tahun 2009. 365 hari semakin hampir berlalu. terasa sekejap betul masa berjalan. mungkinkah masa semakin pantas berlalu ataupun aku yg banyak membazirkan masa. sebelum tahun 2009 melabuhkan tirai, aku nak imbas kembali pahit manis yg berlaku sepanjang tahun ini.

 Manis Ler'ting 
  1. dapat kawan2 baru kat blog dan facebook mcm mummy eymann & riri, mummy aleesya & ayyunie, kak ilah dll
  2. bertemu balik dgn kawan2 dari sekolah rendah setelah 16 tahun terpisah
  3. cuti2 malaysia 3 hari 2 mlm kat pulau redang.. hilang tension sekejap
  4. rezeki tak putus2 sepanjang tahun.. alhamdulillah
  5. koleksi toys aku semakin bertambah.. still childish
  6. dapat upgrade komputer ke tahap maksimun
  7. dah semakin terror main bowling.. ngeekkk
  8. after 4 years, kaki aku dah sembuh sepenuhnya. boleh main bola semula.. yes
  9. travel seluruh terengganu dgn kawan2 sekerja
  10. berjaya atasi fobia mandi laut

 Pahit Ne'pang 
  1. after 7 years, baru aku tahu sorang kawan lama dah meninggal dunia
  2. sepupu aku dan anak kecil dia terkorban dlm kemalangan
  3. kerana kejadian bumbung stadium runtuh, aku kehilangan tempat utk main bowling
  4. kontrak kerja aku akan berakhir tahun ni
  5. beberapa kali aku tertipu. kanapalah aku ni lurus bendul sgt 
  6. hubungan dingin antara aku dan cek yah belum ada jln penyudah. walaupun aku dah cuba cari jln perdamaian tapi hati perempuan mmg susah nak diduga 
  7. tahun ke 4 aku tiup lilin besday sorang diri 
 

 Harapan Ditahun 2010 
  1. semoga rezeki melimpah ruah
  2. semoga dpt berbaik semula dgn cek yah. ini harapan aku yg paling besar
  3. semoga bertemu jodoh dgn someone.. ada ke makcik2 yg sudi menerima aku yg nano nano nih sbg menantu?

6 comments:

ibu damia said...

alahai....terharunya apabila baca dapat berkawan ngan ibu damia pun kategori dalam peristiwa MANIS tahun 2009.....thanks coz sudi jadi kawan ibu damia..

p/s: kenapalah minta makcik2...kang dapat jodoh ngan makcik2 baru nangis tak berlagu.....hensemm cam pelakon Nur Kasih, takkan tak der org nak kot...jangan jual mahal....

~Pn.Ilah~ said...

Wow!!Dah list seme, hok tok tahan nye manis ler'ting, pahit ne'pang tu...akak pon ada dlm list, thanks sbb ada dlm manis lerting..Yg pahit ne'pang tuh jd kan pedoman k...Setiap manusia tak lepas dgn dugaan hidup..:)

Semoga 2010 memberi seribu kebahagian utk fairul..

The Pinky Berry said...

best of luck for 2010 :)

Mata Hati said...

ibu damia - ish!!! takkan lah nak cari makcik2 buat isteri. tapi kalau dah jodoh, apa pun boleh terjadi..

Mata Hati said...

Pn.Ilah - harap2 mcm tulah. semoga tahun baru ni membawa seribu kenikmatan utk kita semua.

Mata Hati said...

The Pinky Berry - thanks yaaa