Monday, December 14, 2009

Today, I'm 28 Years Old

today, tepat pukul 7:29 pm, usia aku akan mencecah 28 tahun. dah 28 tahun rupanya aku berpijak atas muka bumi ni, menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan, merasai pahit getir suka dan duka perjalanan hidup ini. syukur kepada Tuhan kerana memberikan aku kesempatan utk bernafas selama 28 tahun. aku bersyukur diatas segala kenikmatan yg Engkau berikan kepada ku selama ini.

sebenarnya aku takut utk sambut birthday yg ke 28 ni. 1st sbb birthday kali ni menandakan aku semakin dipanjat usia, semakin tua. (ek eleh, padahal rambut aku pun dah semakin byk beruban). 2nd, sbb sampai sekarang aku belum dpt mengapai 3 impian aku. 3rd, sbb semakin ramai yg akan bertanya bila aku nak kahwin. 4th sbb aku jauh ketinggalan berbanding kawan2 sekolah yg lain. 5th, aku rasa kali ni pun aku akan tiup lilin seorang diri. tiada sebarang ucapan dari dia..

whatever, ditengah2 mlm yg sunyi ni aku nak nyanyi sorang diri, ucapkan happy birthday utk diri aku sendiri. sejak bertahun2 aku dah biasa sambut birthday sorang diri. lagi pun aku tak kisah kalau tiada org yg mengingati birthday aku. tak nak lah menyusahkan org buat persedian utk sambut birthday yg tak seberapa ni. aku lebih suka cara sederhana. beli kek kecik then duduk kat tepi pantai sorang diri. nyanyi lagu utk diri sendiri then tiup lilin...

happy birthday to me 2x
happy birthday to me...
happy birthday to me....

fuhhh!!! tiup lilin


kat bawah ni gambar 24 tahun yg lepas. masa tu umur 4 tahun. 1st time belah kek birthday tapi dgn linangan air mata sbb kena marah dek mak sedara. dah ler time tuh aku demam. nostalgia masa silam..

12 comments:

n@m@n said...

hepy besday..

'Give Everyone A Smiley Face!

alwiz

ibu damia said...

HAPPY bIRTHDAY.....

28 TAHUN....MASIH MUDA....

JANGAN SEDIH2....MASA DAN REZEKI UNTUK ANDA AKAN DATANG JUA, TAPI KITA YG TAK TAHU BILA....

ENJOY YOURSELF....

Mata Hati said...

n@m@n - Thanks..smile always

Mata Hati said...

ibu damia - thanks yaaa. sometimes bila layan budak2, sekejap bahasakan diri sbg abang, sekejap bahasakan diri sbg pakcik. tertukar2 selalu..huhu

SUZIE APAI said...

warghhhh....ini yg di hitung yer..

selamat hari lahir....aper target kamu pada umur 28 tahun/

Mata Hati said...

time kasih.. tak penah target apa2 pun setiap kali birthday. just nampak kosong jer sepanjang perjalanan meniti usia 28 ni..

~Pn.Ilah~ said...

Happy Besday Fairul,
Semoga pjg umur n bertambah lg rezeki..& jugak dipercepatkan jodoh..AMIN

Mata Hati said...

Amin.. Thanks Mama Hana bucuk-bucuk

onniey84 said...

happy birthday.. :)

Mata Hati said...

Thanks yaa

E.L.I.Z.A said...

woppsss lupa nk wish kt blog...
happy belated beday ye pakcik!
eiymann pun dh pandai sebut pakcik biasa dia panggil uncle ekekkek

hurmmm org laki ok la umo 28 x kawen lg..kalu pompuan, mst resah gelisah..
saya doakan pakcik cepat² jumpa jodoh ye ☺

Mata Hati said...

mekacih lah mummy eyman & riri. hehe

whatever, semoga bertemu jodoh gak akhirnya. ramainya yg wish pakcik cepat2 bertemu jodoh kali ni.. seramm