Tuesday, September 08, 2009

Hari Ke 18 Bulan Ramadhan



cepatnya berlalu bulan ramadhan. sedor dok sedor, doh 18 hari kite semua berpuasa, dah 19 malam kita berterawih. syukur alhamdulillah, aku masih dipanjangkan usia, masih dikurniakan kesihatan yg baik utk meneruskan ibadah puasa. aku juga memanjatkan kesyukuran kepada Ilahi diatas kenikmatan kurnian-Nya aku berpeluang untuk menyempurnakan rukun islam ke 4, dan aku masih diberikan kesempatan utk berterawih setiap malam. alhamdulillah.. aku dah cuba buat sebaik mungkin dibulan ramadhan kali ini, semoga segala amalanku diterima oleh Allah. siapa tahu mungkin ramadhan kali ini yg terakhir bagiku..

kita semua setiap hari berdoa kepada Allah. tapi dibulan ramadhan ini, waktu paling elok utk berdoa adalah disaat hampirnya waktu berbuka. berdoalah sebanyak mungkin pada waktu itu, insyaallah doa kita akan sampai kepada Allah.

utk ramadhan kali ni, aku dah tolak dgn baik jemputan utk berbuka puasa anjuran jabatan dan kelab. aku mahu habiskan bulan ramadhan ini dengan berbuka dirumah saja. lagi pun aku tak mahu terkejar2 masa utk bersolat maghrib dan kemudian tergesa2 ke masjid. satu lagi puncanya aku menolak jemputan itu, aku kan tengah dlm proses utk turunkan berat badan. kalu berbuka kat luar, pasti hidangan utamanya nasi dan ayam serta daging. tak nak lerr..dah elok2 aku boleh control selera mkn aku, kan tak pasal2 terkantoi pulak.

actually, aku boring sangat hari ni. ingatkan aku boleh berborak2 dgn cek yah, tapi ada pulak kerja kat luar. tak tahu lah..nak sembang apa dgn dia ek kalu dpt peluang utk berdepan dgn dia? kelu jer lidah aku ni. kenapa ah setiap kali nak berdepan dgn dia, sure aku akan jadi gabra. hampeh betul. kalu dah siap karang skrip pun, bila berdepan dgn dia sure takder sepatah pun skrip tu yg keluar dari mulut aku. oh my.... wahai cerdik pandai, betul ke perempuan ni mmg susah nak diduga hatinya. byk memendam perasaan, byk yg tersirat dan tersurat dlm dirinya. kenapalah aku ni jenis yg susah nak memahami perasaan org. tak pandai nak agak apa yg bermain dlm fikiran org.. or maybe sbb perangai aku mcm budak2, sbb tu aku susah nak faham perasaan org lain..

2 comments:

firahadifa said...

correct! hati pompuan nie susah di duga.. kena pandai ambik hati ..

selamat berpose...

Mata Hati said...

mcm mana caranya nak amik ati pompuan nih.. buntu.. ku bukannya pandai memujuk.. apa lagi nak menanam tebu dibibir