Sunday, January 03, 2010

Permulaan Tahun 2010

dah masuk tahun 2010. kalendar aku ditahun baru ni dimulakan dgn kursus kahwin selama 2 hari. kursus ni tak dok dlm perancangan aku sebenornya. tapi sbb mok beriya2 benor suroh aku amik, terpaksalah aku pergi jugok. hari pertama kursus aku dah dtg lewat. peserta lain kol 8.00 pagi ada doh dlm dewan, aku dekat kol 10 pagi baru sapa. bila urusetia tanya, byk pulok alasan aku bui. hahaha

honest aku cakap, kursus ni best sangat. mmg jauh dari jangkaan aku. walaupun ada masanya dgn selamba aku tertido time penceramoh kurang umphh amik giliran. byk manfaat yg aku boleh dari kursus ni. byk ilmu rumahtangga yg selama ni aku dok pernoh amik kesoh dpt aku pelajari. sorang penceramoh cakap kat aku, biarpun terlalu jauh perbezaan pangkat antara pasangan suami isteri, tapi suami tetap suami. peranan suami tetap tak boleh ditukar ganti dgn isteri. hmm..

oh yer, doh 2 hari aku dok leh online kes ada kereta langgar tiang talian telefon dekat rumah. kacau ler..kot yer pun nak langgar tiang, pi ler cari tiang kat tempat lain. dan hari ni aku terperap kat rumah dgn rasa yg teramat boring. 1st sbb tak leh surf internet, 2nd sbb tak leh pi ke mana2. kaki kanan aku bengkak kes main futsal semalam. nasib2..baru baik dari cedera, tercedera pulak semalam. wah, tak bestnya permulaan tahun baru ni...

2 comments:

s.c.h.u.l.t said...

mengomen ayat di atas entri..life itu unpredictable..hargailah apa yg dimiliki sekarang :)

Mata Hati said...

yup..tiada apa yg lebih penting dari menikmati kehidupan yg bahagia