Friday, June 03, 2011

Bermula Sebuah Perjalanan

Baru sekarang aku sempat bukak blog. Sibuk sikit dlm 2 hari ni. Balik rumah aku surf internet sekejap jer sebelum tido. Aku telah selamat melaporkan diri ditempat baru pada 1 jun. Ramailah jugak yg turut melaporkan diri pada hari tu. Ada jugak yg aku ternampak kelibat 2-3 orang yg tinggal berdekatan dgn rumah family. Aku dimaklumkan berkuatkuasa 1 jun, kerajaan dah membekukan pengambilan staf baru. Terbayang nasib mereka diluar sana yg tgh berusaha mendapatkan kerja. Semoga tempoh pembekuan ini tak lama.

Selepas mendengar taklimat ringkas, aku dihantar ke bahagian hal ehwal pelajar & alumni. Right timing sbb skrg kat sini tgh sibuk uruskan urusan pendaftaran masuk student baru. Langsung aku ditugaskan utk menjaga kaunter pendaftaran hari isnin nanti. Dah terbayang dlm kepala kesibukan pada hari tu. Huhuhu..

Alhamdulillah, bos kat tempat baru ni friendly. Kawan2 sekerja pun sama. Tak kira apa pangkat, semuanya mesra belaka. Tak sampai beberapa jam berada kat situ, dah hilang segala rasa kekok. Tapi aku cuma berada kat situ dlm 2 minggu jer sebelum dihantar ke kampus cawangan kat bandar. Ok lah sbb x jauh sgt dari rumah aku berbanding dgn induk. Kat situ tempatnya lebih kecil, student tak ramai sangat.

Apalagi aku nak citer ni.. Oh yer, dlm 2 minggu ni aku tiada cuti. Hari2 kerja sampai habis urusan pendaftaran masuk pelajar baru. Tak kisah pun sbb aku dah mula enjoy sikit2 dgn tempat baru ni.. Err..dlm 2 hari ni rasa segar jer mata aku melihat student2 kat sini. huhuhu... Kay, sampai bertemu lagi di lain entry.. Rasa ngantuk lak.. Assalamualaikum..

33 comments:

n@m@n said...

segar tengok aweks² ke?hehe

MataHati @ MH said...

hahaha...tekaan nujum pak belalang tepat sekali

♥Mrs.Eady♥ said...

alhamdulillah...seronok nyer dgr bile kwn2 happy jugak :)

MataHati @ MH said...

syukur.. semoga berterusan sampai bila2.

Cik TeN10 said...

jd staff kt u ke? bagus la kl dh sronok keje kt tmpt bru.. jelesnye dgr org dh berkerjaya.. nk keje jgak..!

Ayuni said...

o, uruskan bdk2 dip yg masuk ek...ala, naper gi kampus kota? sye kt gong badak....hm, xpe, sye slalu jgk gi kampus kota....

Nur Hawa Mohd Zin said...

bagus la happy...awe nak juga happy sentiasa..penat dah dengan macam2 dugaan berlaku...waaaa

mye said...

brkhidmat kat u mna?..
huhu..
have a nice days..

azwa amani said...

semoga MH takde masalah kat tempat sana....mesti syiok dapat first gaji nanti kan... :) huhu

Ayuraza said...

hamboiiiii..segar ek mata tengok awekkksss..heheh :p
njoy ur day ok...jangan tension & stresss2 ok..^^

Arfazilah Abka said...

~MH
kot2 ada terjumpa awek yg dalam mimpi tak dpat tgk muka tu, kan! hihi...semoga cept2 dapat sesuaikan diri..=)

NOOR FATIN said...

alhamdulillah bagus la. hehe keje elok2 k :)

chekna @ mama ziyad said...

good luck di tempat baru... n jgn sombong2 tau..

Asrul "iLham" Sany said...

best kalau dapat tempat keje friendly

;D

maya amir said...

MH uni mana? semoga semuanya berjalan lancar:))

MataHati @ MH said...

Cik TeN10 - masanya akan sampai nanti..huhu

Ayuni - x jauh, dekat jer tu..dlm bandar jer :)

Hawa - insyaallah, sampai masa pasti akan happy juga

mye - unisza jer..

MataHati @ MH said...

azwa amani - dpt gaji adalah perkara plg best gaji seorang pekerja

Ayuraza - ok ok..mekacih

Arfazilah Abka - dimanakah gadis itu?

NOOR FATIN - ok ok

MataHati @ MH said...

chekna @ mama ziyad - mekacih

Asrul "iLham" Sany - yup..

maya amir - unisza

Cik Bidadari said...

terbaiklah... dengar 'entry' awak dah mcm best aja bunyinya

nurHeart said...

smbil keje smbil cuci mata ye hehee :D

hepi working~! ;)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

warrgghhh meriahhh lahhh kamu kali ni tempat kerja pun menarik.... seronok ajer dengar.... moga happy2 belaka kat sana yerrr

MataHati @ MH said...

Cik Bidadari - terbaik dari ladang..huhuh

nurHeart, Afzainizam - mekaceh

MAPPIAU said...

hehehehe sambil keroje cuci mate hiks

MataHati @ MH said...

tetete :p

Sz said...

akak ada 2 org kawan di unisza...sama2 tgh study skrg ni... nnt kot2 terpegi sana mesti akak carik abang kaunter pendaftaran ni...muahaa...

MataHati @ MH said...

sedia menanti utk dicari..huhu

kinn said...

moga tabah menjalani hari yg mendatang. hihi :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

Jom Terjah entry terbaru ??
modifikasi proton satria

alhamdulillah syukur... kata orang tukar tempat baru pengalaman baru.... cara baru azam pun baru

♥e'in♥ said...

good luck kat suasana bwu.. ;)

NM02 said...

moga bertemu jodoh ngan salah sorang student kat situ.. auchhh....

mana tau... kot rezeki kat situ kan....

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

gadisBunga said...

cak! cemana keje baru skrg? dah ada aweks yg mesra2 kat situ? :)

MataHati @ MH said...

:p