Monday, June 20, 2011

Setelah Hujan Reda, Terbitlah Pelangi

Assalamualaikum..

Berhari2 lamanya aku stress dan ketensionan. Dalam sedikit kebingungan, aku lapangkan dada untuk menerima hakikat, bukan selamanya tuah akan menjadi milik aku, bukan selamanya akan dimurahkan rezeki. Adakalanya kesusahan datang menimpa. Tapi seandainya tabah dan sabar menempuhi dugaan ini, insyaallah kebahagiaan menanti dipenghujungnya. Kegagalan sebenarnya adalah tiang utk membina jambatan ke arah kejayaan. Alhamdulillah, segalanya sudah berakhir hari ni. Apa yg aku perjuangkan dah temui titik noktah. Now i can smile and smile...

Kpd kengkawan yg bagi kata2 perangsang sewaktu aku stress tempoh hari, tiada hadiah bernilai dpt aku berikan kecuali ucapan Terima Kasih..

Ini time stress tension hari tu. Sampai kawan amik gambar pun aku tak der mood nak senyum seperti kebiasaan..huhuhu

33 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam mata hati..lama sis tak dtg sini ,susah nak dpt line tenet kat sini.beruk ben ni susah nyer..

stress naper ni?moga mata hati tabah melalui semua dugaan dr Allah ye.tempat kerja baru okey ke?

waRDah a.k.a QiQi said...

Alhamdulillah... ^_______^

enjoy the rainbow!!! :)

MataHati @ MH said...

sis LM - alhamdulillah..tempat baru ok jer. stress ni x berkait dgn keja.. lebih kpd personal.. :)

MataHati @ MH said...

waRDah a.k.a QiQi - yup..enjoy the beautiful rainbow

azwa amani said...

Alhamdullilah dah selesai masalah..amani pun kena banyak sabar mcm MH kan... :)

Asrul "iLham" Sany said...

senyum boleh bikin hati runsing jadi gumbira

;D

ainnoraini said...

dah ok ye...jgn stress selalu tau...tak bagus untuk kesihatan...

hepy2 selalu ye MH...

MataHati @ MH said...

terima kasih amani, Asrul "iLham" Sany & kak ainnoraini

CintaKhadijah said...

time stress memang muka ketat gile kan? ngeee~~~ ;p

thomas said...

Pelangi yg sungguh indah kot,
tumpang gembira.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip beli kereta terpakai

tak pelahhhhh....kadang mood tak leh di paksa.... Insya Allah sinar ceria pasti kembali.... jgn stresss sesangat

gadisbunga said...

ehem. lawa baju! :D

Sz said...

MH,
jangan selalu stress nanti kena heart attack!

senyummmm yeeeee ;)
alalalaakucikucikucicakkk!

♥Mrs.Eady♥ said...

sabar itu indah :)

^pasu bunga^ said...

lagi tinggi pelajaran..lagi besar pangkat..maka lagi kerap dan besarlah stressnya~~

**senyum walaupun pahit**

~Siti Hajar~ said...

Alhamdullilah dah selesai masalah yg sy sndiri xtau sampai sudah...hehe

ayoo...ketatnyer muka..huhu

Cik TeN10 said...

Alhmdllah.. setiap ujian pasti ada hikmahnya.. senyum sokmo ea :)

Arfazilah Abka said...

~MH
alaa..rileklah..langit tak selalu hujan..gerenti panas balik!
enj0y every single moment! =)

NOOR FATIN said...

la. huhu harap lepas ni tak tension2 lagi k. sampai tak senyum langsung :)

Rash said...

Salam~

huhuhu.. jelas kt riak muka mmg tgh ade problem ;p gamba pas dh ok xde ker? wat pic before & after.. alhamdulillah MH dh kembali ceria =)

Cik Bidadari said...

kenapa tension... banyak keje ke? sabar tau...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
balut sarung seat door trim dan dashboard kereta

nampak muka tak senyummm seriusss sangat nampaknya.... mmg kadang kala ianya amat menyukarkan sampai stresss

Ayuni said...

hikhik, klau keje pun bnyk mslh......tp ingt je kt Allah, insyaAllah ok....

My Little Diary said...

jgn stress sgt... tak baik utk kesihatan
dan jgn tenung lama2 komputer tu..hehehe

♥e'in♥ said...

alhamdulillah.. semunye dh kembali normal.. ;)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
generasi kawasaki ninja dan kips

uihhhhh biasa lahhh kadang aku pun macam kamu gakkkkk... but kena happy kan diri

maya amir said...

kalau life xde mslh,xde episod duka..sgt plain kn life..biar die ade colourful sket;)

MataHati @ MH said...

CintaKhadijah - biasalah.. x der mood nak senyum

thomas - gembira2 selalu

Afzainizam - stress dah hilang.. dah bersemangat kembali

gadisbunga - berkenan ke kat baju tu? huhuhu

Sz - paling x tahan baca ayat terakhir tu...

MataHati @ MH said...

♥Mrs.Eady♥ - kesabaran itu menjanjikan kebahagiaan akhirnya

^pasu bunga^ - what to do.. stress dtg tiba2.. now, stress dah hilang.. alhamdulillah

~Siti Hajar~ jgn pandang kat muka tu.. nampak siyes sgt kan

Cik TeN10 - sure senyum sokmo lepas ni

Arfazilah Abka - mekacih mekacih

MataHati @ MH said...

NOOR FATIN - dah senyum dah.. :)

Rash - gambar pas dah ok x der ah.. next time sya tampal gambar tgh happy :)

Cik Bidadari - byk maslah.. skrg dah ok dah

Afzainizam - sesekali dtg stress, mmg mcm tu lah keadaannya

Ayuni - alhamdulilah.. semuanya dah ok

MataHati @ MH said...

My Little Diary - x..komputer tu yg tenung sya..huhu

♥e'in♥ - syukur..

Afzainizam - dah kembali happy

maya amir - itulah warna warni kehidupan.. :)

nurHeart said...

wlupun pelangi hanya muncul seketika, keindahan nya tetap menenangkan ye x? :)

Ezma FaSham said...

senyum senyum selalu... lalala (",)