Monday, October 10, 2011

Kami Berpisah Jua Akhirnya

Awal pagi tadi tetiba rasa mcm tercabut jantung bila terpampang mesej blog dah di delete. Saper yg gatal2 nak bergurau ni? Mujur lepas 2 jam dah timbul balik blog ni. Kalau tak..siyes aku dah give up nak buat blog baru..

Semalam dah berlalu. Setahun bersama penuh dgn pahit manis kehidupan. Dia setia menemaniku siang dan malam. Tapi siapa yg boleh menolak suratan takdir. Kalau sudah tiba waktu utk berpisah, sedaya mana pun kita cuba elakkan, perpisahan ttp akan terjadi. Itulah yg berlaku kpd aku minggu lepas.

Hari2 terakhir bersamanya cukup bermakna tapi terasa terlalu laju perjalanan waktu. Walau dalam hati masih sayang, masih memerlukan, tapi demi kebaikan kedua2 pihak, kata putus terpaksa diambil. Hard to say goodbye tapi tetap kena lafazkan.

Goodbye my Nokia N97 Mini. Biarpun sudah hilang dlm gengaman tapi tetap segar dlm memori. Waktu pertama kali melihatnya dulu, aku cukup tertarik dgn warna garnet (seakan tembaga) yg belum pernah diguna pakai kat mana2 hp lain. Nampak special & ekslusif...


Tinggalkan yg lama, lihat yg baru. Tadaaaa!!! Akhirnya aku beli Nokia N8 hehehe. Lepas ni boleh amik gambar sepuas hati dgn camera tahap gaban. Paling best, keesokkan harinya terus aku upgrade OS (operating system) ke Symbian Anna. Next month boleh upgrade pulak ke Symbian Belle. Chaiyokk chaiyokk..

35 comments:

mr.syazwan said...

adakah ini konsepnya HABIS MADU SEPAH DI BUANG??

huhuhu

Cik TeN10 said...

wahhh.. lagi best !!!

pstt.. suke la dgn template blog mata hati ni.. camne nak buat ? nk jugak camni.. lebih simple..

Ayuni said...

hm, template br nie cantik tp kn sye pelik naper sye try bukak blog nie 2 kali br bleh bukak, naper nk bukak sblm nie trus gi dashboard sye....

Chekgu Azrine said...

salam singgah.. wah..cantiknya hp sis!!

thanks sebab sudi singgah blog akak

Sz said...

yang lama tu di "pisahkan" ke mana?

MataHati @ MH said...

mr.syazwan - yg ni madu belum habis lagi.. x tepat ler istilah tu.. huhu

Cik teN10 - adjust kat template blog.. ada disertakan tempalte yg baru mcm ni

Ayuni - tadi blog sya hilang.. ntah x tahu naper tetiba dpt mesej blog ni dah di delete..

MataHati @ MH said...

Chekgu Azrine - sama-sama.. hp biasa2 jer tu

kak Sz - yg lama dak bertukar pemilik... :)

gadisBunga said...

kire cerai talak 3 terus la nih? heheh!

*niceeee new layout. :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

yg lama tu jual ke?adat hidup...mmg camtu.bila ada yg baru mmg kita akan berpisah dgn yg lama.klu disimpan pun blm tentu kita syg dia mcm kita syg yg baru.silap2 tak pegang dah pas tu

blog dah terhilang tu biasa.sis kena 2-3 kali..mmg geram.


baby dlm gmbr tu anak saper lg..anak ummi dia lah..hehe.wahh MH kenal ayahnyer ye?hehe.sampai tak nmpk mata si baby tu bergambar.

azwa amani said...

hari tu amani punya blog pun dia cakap delete...mmg nak menagis asenya.. huhuhu...seb bek ada balik..

wow,.hp baru, best lah tu..

Sidratul Muntaha said...

ade 2 benda ni tpi setting internet takleh.naper yer?!
yg N8 la..

tips said...

telefon bimbit baru.. :-)

:: Mrs.Eady :: said...

waaahh...new gadget!

ct rahani said...

patut la.. yg baru lg besh.. :)

Cik Anita said...

wah-wah-wah bukan main yee. Ingatkan pisah dengan apa lah tadi. Ni bikin jelesss. grr

LadyBird said...

lady minggu lepas.. tetibe xleh bukak blog.. die tulis removed.. huhuhu..

Ayuni said...

ha, dh ok dh....

Bidadari Syurga said...

sabar ajalah... ingatkan apalah... haish.... canggihnya... heeeeeeeeeeeeeee...

Nadhirah Ahmad said...

Wah.. Nseries bru.. Brpa rm?

zati embong said...

alahai xberenggang la dgn hp pasni.hihi

Gieyana said...

perghh..gadget baru yer...cantikk!

nurHeart said...

dramatik nye la perpisahan itu ;D

Afzainizam said...

betul tuuuuu habis madu sepah di buang.... yang lama dalam ingatan yang baru di cari

but bagi aku sekarang ni HP ni satu keperluan kan...

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
wiper silikon dan wiper kereta biasa

ikatankasihku said...

smart lah yang baru ni.. :)

SYaMiLa said...

nasib baik dia main2 je...

wah..dh dpt yg baru.. kak sya pun nk gak yg baru ni..tp budget tk cukup..next month la...he3

wan nurul hezrina said...

waah mcm mummy buta teknology cket..huhu..eh pttutlh blog penyu nie mummy try bukak tak dpt kemrin..sib tak terdelete mcm mummy kna wat yg bru.jnuh crik alik info2n kwn2

wan nurul hezrina said...

waah mcm mummy buta teknology cket..huhu..eh pttutlh blog penyu nie mummy try bukak tak dpt kemrin..sib tak terdelete mcm mummy kna wat yg bru.jnuh crik alik info2n kwn2

ain dzaya said...

2 jer ker yg ter tarik di hati...
tak nak usha xperia sony ker ...huhuhu

MataHati @ MH said...

gadisBunga - yup...talak 300. dah tk mungkin akan bersama kembali..huhu

Lydia Miza - huhu..cemas sekejap nila blog hilang tiba2.. kus semangat dibuatnya.. comel sesangat baby tu..

azwa amani - ish ish takder lah besr sesangat... hp murah jer

MataHati @ MH said...

Sidratul Muntaha - cuba bawak pi kat kedai dimana np tu dibeli.. suruh tuan kedai tgk2 kan.. sepatutnya boleh jer,...

tips - yeehaaa!!!

Mrs.Eady - blink blink.. :)

MataHati @ MH said...

ct rahani - yg baru mmg best tapi yg lama tetap dikenang :)

Cik Anita - jgn jeles.. nanti kita share tepon ni..huhu

LadyBird - kita senasib.. nasib baik ada balik blog ni..

MataHati @ MH said...

Ayuni - :)

Bidadari Syurga - tetete...sajer nak gempak sikit2

Nadhirah Ahmad - errr...1k jer :)

MataHati @ MH said...

zati embong - berengang lah jugak time nak mandi.. hp x leh kasi mandi sama. :p

Gieyana - berkenan sgt dgn kalernya.. :)

nurHeart - dramatik dan menyata hati.. huhu

MataHati @ MH said...

Afzainizam - yup..mmg 1 keperluan. lebih2 lagi nak catat apa2 jer perkara penting

ikatankasihku - smart seposen jer

kak SYaMiLa - nak beli, kena cari yg ada byk function and friendly user.. memudahkan urusan seharian kita

MataHati @ MH said...

wan nurul hezrina - kalau betul2 lah blog ni terdelete terus, mmg sya dah x buat yg baru. kira bersara terus dari arena blog.. huhu

ain dzaya - hanya nokia dihatiku.. tetete