Monday, October 17, 2011

Bungkusan Misteri Di Pagi Hari

Kisah semalam... Di satu pagi yang dingin. Jam baru menunjukkan pukul 7.16 pagi. Sedang aku asyik melalak sorang diri menyanyi lagu ntah hapahapa ntah, tetiba pintu opis diketuk. Tok tok tok!! "Boleh sya masuk.." suara yg merdu kedengaran di sebalik pintu tu. Tak payah nak berteka-teki milik siapakah suara itu. Dah sah suara guard pompuan yg boleh tahan cun itu. Bila jer pintu ditolak, nampak ler kelibat dia sdg mengangkat bungkusan2 pos laju. Baru 2 hari cuti dah sebanyak ni bungkusan yg diterima.

Belek membelek, ada satu bungkusan berbalut kertas warna putih untuk aku. Siapakah pengirimnya? Misteri misteri. Pagi2 lagi dah ada 1 bungkusan utk aku. Jgn biarkan diri anda diselubungi misteri nusantara. Jom kita bersama-sama merungkaikan misteri bungkusan ini.

Ini ler bungkusan misteri yg dimaksudkan tu. Tercatat kat resit kiriman tu, berat 941gram. Agak2 nya apakah yg terkandung dlm bungkusan ni. Pakaian? Toys? Barang cenderamata? Makanan?

Meh sini nak buka dengan penuh cermat dan kesenian, slow and steady. Dalam hati dup dap dup dap. Nak membuka 2 lapisan baju bungkusan ni betul2 mencabar adrenalin aku. Sebaik saja baju kat dalam dibuka, aku pun tersenyum happy. Akhirnya dapat jugak merasainya.

Benda ni ler yg terkandung dlm bungkusan putih. Coklat yang aku tumpang kirimkan kat kak Sz masa dia pi Langkawi baru2 ni. Nyumm nyumm!! Satu lagi gift dari kak Sz, fridge magnet. Best best, dah dpt 2 fridge magnet dari kak Sz. Dgn bangganya akan dilekatkan kat cpu aku. So, terlerai lah sudah misteri bungkusan di pagi hari.. ngeh ngeh ngeh!!

22 comments:

LYAfrina said...

hehe.. xboh kongsi2 ker???

azwa amani said...

sedapnye...nak cikit

Sidratul Muntaha said...

ulat tu member aku bagi tuk anak aku
dia tokey homemade kraft..

Bidadari Syurga said...

coklat....? serius coklat...? aduh.... otakku ligat nak cari dalam fress dah nie.... lalalalala...

p/s: kalau pi langkawi kena harus singgah situ... lalalalal

Bidadari Syurga said...

p/s: ada green light dari DIA... insyallah kita akan kenal... hanya hambanya yang kerdil...

maya amir said...

jeles.. nak sket coklat;p

ikatankasihku said...

lamanya tak singgah sini...
mak guard pon cun yer..ngeh3
mesti teruja masa dpt bungkusan tu ek..hehehe
siap ada freegift lagi ttttuuuuuuuuu.bestnyer lahai...

Ayuni said...

tahniah....

e.l.i.z.@ said...

wahhhh sedaknyohhhhhhhhh..nok coklat eteppppppppppp

Cik TeN10 said...

nak coklat!!!

Cik Anita said...

owh. Gift sempena apa tu? bak cni coklatnya.. makan sorang ea.. share2 lah.. :D

NM02 said...

murah rezeki kamu

coklat dari langkawi kat umh tu lupa plak nak makan kasi perabih. hehehehe

blog-tips-kurus said...

dapat jajan yek? (>.<)

*9 thn lepas, teater ape la tu ye.. ;)

~Siti Hajar~ said...

wow! coklat...

Xkan makan srg kot, apa kata MH htr kat org utara ni sbgks dua, sama2 la kita merasa...blh? ekekekekekek

Langkawi tu sejengkal je dr tpt sy ni...haha

wan nurul hezrina said...

coklat dr langkawi..sodapnyer...besh2

zati embong said...

ha,pos la plak sikit kat jat O.o

ain dzaya said...

wahaw...beznye..
banyak tul kekelat tu...kene kongsi taw..makan sorg2 saKet gigi...

alexa yussida said...

coklat2!!!

mintak skett :p

~Nana 귀여운~ said...

cokolattt..bak mai ar sikit :)

LadyBird said...

sedapnye coklat.. nk sikit..

MataHati @ MH said...

kawan2 semua..
yg ni bukan x nak share tapi semua dah abis masuk dlm perut...huhu

kalau nak mkn coklat nanti kita sama2 pi langkawi. borong byk2...heheh

Afzainizam said...

Ohhhhh best kan kalau ko nak kongsi ngan kita orang cokelat tu.... sesama jamah kan... sikit sorang boleh kerrr

hati gajah sama dilapah, hati kuman sama dicecah

Maaf lama tak ziarah kamu semua.. Minggu lepas out station lerr...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip cari kereta terpakai proton perodua