Thursday, October 06, 2011

Steve Jobs - Passed Away

sumber : Apple

Gajah mati meninggalkan gading, 
Harimau mati meninggalkan belang, 
Steve jobs mati meninggalkan Apple...

Apa akan jadi dgn produk iPhone selepas ni? Adakah akan mencanak jualannya atau akan merundum? Apple iPhone 4S yg dilancarkan kelmarin mendapat respon negatif dari peminat iPhone. So, adakah iPhone akan terkubur bersama dgn perginya pengasas Apple ini?

22 comments:

Ayuni said...

hm, rsnye org tetap je beli...

:: Mrs.Eady :: said...

hurm..sedangkan dia letak jawatan pun dah merudum inikan pulak dah meninggal...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jika brg berkualit takda hal pun.pd akak la..

gadisBunga said...

RIP stevie...

~Nana 귀여운~ said...

walau beliau dah mati tetapi 'APPLE' nye x mati..

Cik TeN10 said...

apple terbaik !! sy penggemar setia apple.. semua pn nk apple.. heee :)

azwa amani said...

besarnya pengaruh dia dalm dunia gadget ni.. :)

~Siti Hajar~ said...

mesti dia ada pewaris kan, produk yg bagus org akan cari...

iphone 4S negatif sbb org tgu iphone 5, tgu lain keluar lain...xnak!

Afzainizam said...

eeemmm betul tu manusia meninggalkan nama.... jasanya akan terus di kenang...

Applenya akan terus berkembang... sukar dicari ganti genius betul lahhh

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym

Cik Anita said...

salam.

sejujurnya saya tidak mengenali beliau ini. tetapi selepas pemergiannya baru daku kenal dia. hihi. pengasas apple rupanya! :P

MAPPIAU said...

dan adekah harga iphone akan dapat murah lepas nih? hiks tetibe

MataHati @ MH said...

Ayuni - maybe akan semakin meningkat jualannya, maybe akan menurun sedikit

Mrs.Eady - jadi tanda tanya nasib Apple skrg ni

Lydia Miza - skrg terpulang kpd bos baru Aplle utk mencongak masa depan syarikat ni

MataHati @ MH said...

gadisBunga - still young.. 56 years old

Nana 귀여운 - maybe Apple nya akan jatuh ke bumi jugak

Cik TeN10 - nanti kita sama2 pi beli apple kat pasar borong.. huhu

MataHati @ MH said...

azwa amani - org yg bertanggungjawab memajukan gajet2 computer dan telekomunikasi yg kita pakai skrg ni

Siti Hajar - iphone 4s tu sebenarnya singkatan utk iphone for steve

Afzainizam - cuma yg jadi persoalan adakah applenya masih berwarna merah atau bertukar kpd warna hijau

MataHati @ MH said...

Cik Anita - ada tercatat dlm buku sejarah budak2 taska..huhuhu

MAPPIAU - itulah yg ku tunggu2 sehingga kini..hahaha

deqlis said...

perginya seorang technology creator...

hmm tunggu kalau2x ada promosi dari apple..hehe

MataHati @ MH said...

agak2 apple nak lelong tak iphone terbaru.? huhu

jeragang said...

iphone akan diteruskan jugak...sudah tentu tkkan orang nak buang dah tentu pendekatan berbeza

alexa yussida said...

iphone 4s cun giler..xkesah la mnjunam ke tak,ttp suka:D

nurHeart said...

unpredictable.. :) amazing people with amazing brain are hardly to be found

Cik TeN10 said...

hahaha.. boleh2.. apple hijau sedap !! cicah kuah rojak sedap oo.. apple hijau rangup !!

MataHati @ MH said...

jeragang - semoag generasi baru iphone akan bertambah baik dari sebelumnya

alexa yussida - tunggu ler iphone 5 yg akan dilancarkan next year.. lagi gempak

nurheart - agree :)