Saturday, July 17, 2010

Next Target

menghitung hari..detik demi detik..menunggu tibanya hari dapat gaji. dok sabor wesss menunggu gaji masuk. banyok benda bermain dpn mata sekarang ni. kelmarin pergi pc fair kat planetarium. byk pulak harga runtuh utk barangan komputer dan kamera. so, pusing punya pusing..aku pun dah set dalam kepala apa gadget yg nak aku beli bila dpt gaji nanti. 20 hari jer lagi.... lambatnya

olympus e-pl1 - rasanya ni kamera ke 4 yang aku beli. mmg gila teknologi betul aku ni. asal keluar model baru mesti gatal tangan nak beli. tapi model olympus yg aku survey kelmarin mmg best. byk function, dslr yg kompak dan ringan. lens pun pakcik seller tu nak kasi 2 bijik sekali dgn pouch kulit ori. so kalu nak travel mana2 tak payah aku nak angkut kamera yg berat tu. bawak jer yg ni... rege dlm RM2400 jer...



nokia c6 - akhirnya yg aku tunggu2 sejak 3 bln lepas dah selamat mendarat di malaysia minggu lepas. after lihat komen org sana sini ttg tepon ni, well aku rasa boleh beli lah. lagi pun function nya not bad. sesuai utk aku yg suka letakkan byk benda dlm tepon. kiranya mcm mini komputer.. qwerty keyboard memudahkan lagi aku menaip apa2, tak kiralah mesej ke, email ke ataupun chatting. kamera pun 5 megapixel.. i love it. rege dlm RM870.. huhu

 

nokia n97 mini - yg ni, second choice kalu tetiba ubah fikiran tak jadi beli model c6. just berkenan dgn kaler nya jer. lagi pun model c6 adalah downgrade dari model n97 mini.. rege pun boleh tahan, RM1085 jer





7 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

olympus tu nampak best...senang nak bawa kemana2..tak yah sibuk2 mengangkut DSLR yg berat tu....selamat bershopping

e.l.i.z.@ said...

x try survey sony nex5? hop tu pun harga +- olympus gok

eh muroh la c6 tu..nok etep ah hehhe tp kena tggu bajet lain la..xlamo doh nk rayo ni hehehhe

Mata Hati said...

Mama Damia - betul betul betul.. olympus tu ringan dan kompak. senang nok bowok pi mana2. harga yg berbaloi dgn kualiti yg ditawarkan..

Mata Hati said...

e.l.i.z.@ - ahh..dah test sony nex5 ari tu. best jugak..skrg ramai yg dah mula minat dgn micro 4 thirds mirrorless system ni..

ahh, yer tak yer..raya dah dekat. nok jugok duit raya..boleh kan kan

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...bnyk betul target..target kawin bile..hehhe

Mata Hati said...

ahakk..tak der org nak. mcm ner nak kawin..huuu

Nur Hawa Mohd Zin said...

sebab tu kena ada target wanita nye..huhu