Sunday, December 05, 2010

5 Petua Mendatangi Isteri Dari Belakang

1. Sekiranya isteri manja, geleteklah dia "Hehehe, kuci kuci kuci kuu..."


2. Sekiranya isteri garang, maka katalah "Sorry darling, abang balik lewat"


3. Sekiranya isteri suka surprise, maka sebutlah "Surprise! abang dah balik"


4. Sekiranya isteri lemah semangat, maka sebutlah "Assalamualaikum sayang, abang dah balik " agar dia tidak terkejut 


5. Sekiranya isteri sedang memasak, maka tanyalah "Masak apa tu sayang?"


Hahaha.. Jangan fikir yang bukan-bukan yer. Sebab idea dah membeku kerana kesejukan, aku tak tahu nak tulis pasal apa hari ni. So, layan jer lah cerita suami isteri ni...

25 comments:

alexa yussida said...

aaaaa...

jum tgk bola:p

Mata Hati said...

jom jom...barca barca

Aqila Safuan said...

ahaha. bole pulakkk

Mata Hati said...

boleh jer kalau ada kemahuan :)

ciK mOt ©™ said...

cop cop...hang ni dah kawin ke lum bro???
aneh ni...hahaha....

Mata Hati said...

aiseyman, lupa ah dah kawin ke belum...hahaha

rieyana ynn said...

wahahahaha....tips utk yg dah tawin...;d

Lagenda said...

miahahaha...tajuk buleh mencetuskan adegan panas!

Kui3x..bagus gak idea ni. baru le x kena ketok dgn kuali kalo men sergah je masa isteri tgh masak kat dapur kan..

miahahahaha

maya amir said...

heheh.. tips2 yg sgt2 dialu2kan utk dipraktikkan:)

fatin said...

tak sabo nk nek pelamin ke?..hihi

anamizu said...

waaahhh!! ^^

deqlis said...

betui2x...semua tue

cuma akak rasa yg no.4 akak bkn laa jenis lemah semangat memanjang...cuma,,cuma..cuma akak lemah semangat klu time akak masak saper2x masuk dapur senyap2x... kusss semangat... dan akak akan jerit sila beri Salam yerrr!!!!!..jgn tiba2 jer jadi opps pacak.... terkezutt i... haha

Qaseh dalia adelia said...

lawak lah kuci2 ku tu haha

Mata Hati said...

rieyana ynn - utk yg bujang juga. tapi praktikkan lepas kawin

Mak - jangan ketawa kuat2. nanti terkejut suami yg tgh memasak kat dapur tu...huhuhu

maya amir - sila praktikkan.. :)

Mata Hati said...

fatin - kesabaran tu masih tinggi..hehe

anamizu - tutup mata.. :)

deqlis - jangan pandang belakang..hehehe

Qaseh dalia adelia - esok2 dah kawin try ler buat :)

Iena farina said...

kelakar le plak org teruna buat n3 nie...tp takpe buat bekalan yea...hehehe :)

Mata Hati said...

untuk panduan masa akan datang..hahaha

Iena farina said...

baguih2....jarang sesgt org teruna nk ambik port hal2 cam nie... :)

Mata Hati said...

dari awal kena semaikan semua ni. dah kawin nanti x lah kekok...hehehe

aik..betul ke apa yg ku tulis ni... :p

isabelle said...

wahahaha..terkonpius jap nape 'mendatangi dr blkg' tu dgn ayat2 mcm tu.
hahaha..dasar otak menyimpang :P

Mata Hati said...

keh keh keh..tipah tertipu. nasihat tuan blog, jangan pandang belakang

Rifki Fauzi said...

hallo teman,

saya mau minta tolong nich... Boleh nggak..???
Begini...saya kan sekarang sedang mengikuti sebuah kompetisi blog.
Nah, saya butuh support dari teman agar bisa menang,
untuk memberikan komentar pada artikel saya di :
http://rifkifauzi.blogdetik.com/index.php/2010/11/dari-internet-sehat-jadi-hebat-dari-dunia-maya-jadi-nyata/

TERIMA KASIH BANYAK

salam teman blog,
Rifki Fauzi
(weowe.blogspot.com)

Mata Hati said...

ok...

Shiela Latif said...

sis, semua yang diatas!!...caner tue?...bagus betullah details kat atas nie...nak email pada suami sis...ehehe

Mata Hati said...

dipersilakan,...hehehe