Monday, August 02, 2010

New Proton Waja???

shuhhh!!! just nak share lakaran gambar new Proton Waja replacement based on Mitsubishi Lancer yang bakal dikeluarkan sedikit masa lagi. jangkaan dilancarkan pada akhir tahun ni dan harga belum ditetapkan. harap2 harga janganlah melambung tinggi. kalau sampai RM100 ribu ke atas, baik beli jer Mitsubishi Lancer. berita berkenaan Proton Waja baru berasaskan model Mitsubishi Lancer bukan sesuatu yg baru kerana sejak awal tahun lagi sudah kedengaran desas desus ini.

thanks to Paul Tan's Automotive and Theophilus Chin diatas 2 keping gambar yg cukup membuatkan aku ternanti-nantikan tarikh perlancaran model baru Proton ini. apa  pun tunggulah gambar rasmi yang akan dikeluarkan oleh Proton sedikit masa lagi.



p/s: klik kat gambar utk pembesaran.... klik klik klik

8 comments:

nuriz said...

blog awak ke td masuk berita tv3 hehehe

Mata Hati said...

huh!!! masuk tv? blog ni tak lah glamer sampai layak masuk tv..huhu

Liyana Adam said...

macam bmw campur volvo..hehe~

Mata Hati said...

agak2 nya nanti kereta ni diletak nama proton BOVO

firahadifa said...

ape lagi.. booking la satu... kekeke

e.l.i.z.@ said...

aiyooo x suka lancer..mesia mmg xdop idea ke nk design sendiri huuhuhu

Mata Hati said...

firahadifa - lambat sgt keluar.. bajet pun dah lari ke lain..hihi

Mata Hati said...

e.l.i.z.@ - biasalah. sama jugak dgn perodua. idea engineer tempatan kekurangan baja. whatever, sya lebih suka honda civic..huhu