Wednesday, August 24, 2011

Teka Meneka Edisi Raya

Actually aku nak upload gambar bebanyak tapi lupa nak bawak kabel tepon. Next time jer lah kalau dtg mood rajin utk mengupload gambar. Bila takder gambar, tak tahu nak cerita pasal apa. Godek godek godek pc kat opis, terjumpa gambar ni. Tapi sengaja aku mengrayscale gambar tuh. Kuang kuang kuang..
 
Cube korang teka aku sedang masak apa atas dapur tuh? Kalau dpt jawab dgn betul nanti aku hantar rombongan meminang. Hachummmm!!! Tak ler, aku kasik jer present kecik. Maybe biskut raya, maybe kuih penganang, maybe duit raya... Huhuhu...
 
 
Oh ya, kasik pembayang sikit. 'Sejenis makanan yg semakin popular dihari raya'. Sebelum raya aku kasi jawapannya. Maybe hari sabtu, ahad atau isnin. Selamat menempuhi baki puasa yg masih ada dan jangan lupa bayar zakat..

21 comments:

ikatankasihku said...

kek kukus?

NM02 said...

nasi dagang

:: Mrs.Eady :: said...

kek kukus!

kinn said...

pulut kuning! kehkeh

gadisbunga said...

sekaya?

Miracles Of Life said...

rebus ketupat ?

mye said...

ketupat kot..
hehe

nn said...

ketupat cap nona... :)

azwa amani said...

nasi himpit ???.. hehehe

~Siti Hajar~ said...

klu teka makanan ikut negeri mmg sy fail tp sy rasa MH nk kukus kek @ apam kot...

hentam ajalah..

KuNanGKuNanG said...

kek coklat kukus...
kalau salah pun kunangkunang nak adiah dari kelipkelip.kite kan kembar...he3

cik dila said...

rasa mcm kek kukus..:)

Cik TeN10 said...

kek lapis.. =)

myra yusreena said...

bnde yg kukus2..hahaha

Sz said...

ihikssss..
teka je la...
"cream caramel"
kekekee...

Arfazilah Abka said...

~MH
kek kukus kot..heheh..
alah, tapi bukan itu mau ckp dekat sini..mau ckp ," wahhhh...pandainya dia masak...kata x reti....hihi"
happy fasting...x lama lagi dah raya..pos duit raya fly g sabah yea..

n@m@n said...

keropok losong..haha

Bidadari Syurga said...

puluh kuning.... heeeeeeeeeee....

deqlis said...

macam kek kukus coklat..:-)...betui tak nie..? deqlis menang kasik kuih penganang erkk..miahahaha..:-)

Afzainizam said...

Kuih kasuwi atau seri muka atau talam berlauk kot

Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

nurHeart said...

nasik lemak kukus kut? ketupat? nasik impit?? kek??? wawawawawaaaa... saye sgt curiousssssss mau tauuuuuu~