Thursday, October 08, 2009

Bila Hari Minggu

bagi aku, weekend mmg hari yg memboringkan. dlm kepala aku ni selalunya kosong, tak tahu nak buat apa. selalunya aku surfing internet or main games jer. kalu ada xtvt menarik kat luar, baru aku keluar rumah. beberapa tahun sebelum ni, aku selalu habiskan masa dgn jalan sana sini, beli itu ini kat pasaraya. sejak 2 minggu lepas, aku habiskan masa dgn tgk movie kat rumah jer. tak beli pun, just download. malas sebenarnya nak kuar kan pitih nak beli movie ni. lagi pun nak tgk sekali jer. kalau movie tu best, baru aku tgk 2-3 kali.


well, ni ler movie yg aku tgk sepanjang minggu lepas. aku pelik lah, mcm mana aku boleh tertengok citer hindustan pulak ni. selalunya aku mmg rasa boring tahap cipan nak tgk aksi dlm citer hindustan ni, asyik2 menyanyi, menari sampai habis 7 gunung, 7 lautan.. kalau hero gaduh dgn penjahat, polis mesti sampai bila penjahat sumer dah mati.. boring. apa pun citer hidustan yg 4 ni rasa best pulak. maybe sbb jalan citer menarik kot. dlm keempat2 citer ni, shah rukh khan yg jadi hero..aku tak minat pun mamat ni. mujur lakonan dia best, jln citer manarik. lagu pun so far so good lah..



  
 

kalau tak tgk cite tranformers ni mmg rugi. my childhood heroes ni.  yg no.1 kurang sgt aksi gaduh, yg no.2 ni better than no.1. robot pun semakin banyak. tapi 1 jer yg hampeh, kenapa ler pi buat pertarungan kat padang pasir. kalau kat bandar kan best. boleh tgk kedahsyatan kemusnahan akibat pertempuran between autobot dgn decepticon. whatever, i hope ler filem susulan nanti akan lebih dahsyat. fight ler dlm bandar.

dlm banyak2 box office movie, g.i joe paling tak best. kecangihan teknologi melampaui zaman. kalau ada 5 bintang, aku kasik 2 bintang jer. citer g-force mmg best. aku dah tgk 2x.. masyuk tgk aksi tikus2 belanda ni. apa pun aku tabik kat citer animasi made in malaysia, geng @ upin & ipin. tahun 2011 akan kuar movie pasal upin & ipin plak. harap2 lagi best..


 
 
 

4 comments:

E.L.I.Z.A said...

wowwie! newlook...suka suka..simple..sedap mata memandang..

suko nyo dio tgk hindustan..saya lamo doh x lyn hindustan..ms zaman degree dulu jah ..tu pun nge saim²

transformers BEST!
biar la depa nk lawan kt padang pasir pum..saje nk tunjuk kelainan..lawan kt bandar, mcm ultraman pulok ekkeke

ibu damia said...

terkenang zaman belajar kat U dulu....malam2 kalau ader peluang suka lepak2 kat bilik ngan member tgk filem hindustan...pas tu sedar2 ader lah yg meleleh air mata...

Mata Hati said...

E.L.I.Z.A - tak tahu lah ntah mcm mana boleh tertengok citer hindustan ni. 4 filem pulak tuh..

ok gak kan kalu buat citer transformers lwn dgn oltromen..huhu

Mata Hati said...

ibu damia - zaman study dulu, biasanya yg meleleh air mata ni student pompuan. tapi student lelaki adalah jugak sorang 2 yg nampak berair mata, cume nasib tak melelah kat pipi jer..huhu