Monday, October 19, 2009

Can You Help Me?

 

- Bila jauh terasa rindu, 
bila dekat terasa benci
- Bila jauh terasa nak berbual, 
bila dekat lidah kelu membisu
- Bila jauh terasa dekat sangat jaraknya, 
bila dekat rasa terlalu jauh jaraknya
- Bila jauh nak saja bertanya kabar, 
bila dekat nak bagi salam pun tak terpikir
- Bila jauh selalu nama disebut dalam hati, 
bila dekat nak panggil nama terasa berat jer mulut 
- Bila jauh selalu teringat kisah lama, 
bila dekat terasa kisah lama dah tak bermakna
- Bila jauh nak sangat berada dekat,
bila dekat selalu menjauhkan diri
- Bila jauh terasa best jer tengok orang kahwin,
bila dekat rasa takut nak kahwin
- Bila jauh selalu jer lihat gambar,
bila dekat nak pandang pun teragak-agak
- Bila jauh selalu jer menaruh harapan,
bila dekat rasa macam dah tiada harapan
- Bila jauh banyak jer idea untuk tulis something,
bila dekat rasa kosong dlm kepala utk menulis
- Bila jauh selalu termimpi-mimpi,
bila dekat selalu jadi gabra
- Bila jauh rasa aman jer dunia,
bila dekat ada jer penyebab untuk bermasam muka
- Bila jauh senang jer nak lihat senyuman,
bila dekat no smile for you
- Bila jauh terasa 5 tahun bagaikan semalam,
bila dekat rasa semuanya dah lama berlalu
 - Bila jauh terasa nak mengundur diri,
bila dekat rasa berat hati untuk melangkah pergi

well, yang kat atas tu saja jer aku merapu. maybe sometimes i'm too childish but aku bukan mat jiwang. pada usia mcm ni, tak sesuai nak madah berhelah or nak berbunga bunga cinta.

ermmm... may i ask u all something tak? maybe kalau sudi, boleh ler tolong berikan jawapan untuk soalan2 dibawah ni.

1- jodoh, adakah ia akan datang sendiri atau kita perlu berusaha untuk mencarinya?

2- zaman sekarang, masihkan perbezaan usia menjadi halangan (wanita lebih berusia dari lelaki),

3- masihkah harta dan pangkat menjadi ukuran (tak banyak duit, tak berjawatan tinggi)?

4- susah ke kalau pasangan bekerja dibawah satu bumbung?

5- after married, adakah kena bataskan semua aktiviti diluar?

6- yang mana paling tepat, bercinta dulu pastu kahwin or berkahwin dulu pastu bercinta?

7- adakah dikatakan terlalu lewat kalau berkahwin pada usia melebihi 30 thn?

2 comments:

SUZIE APAI said...

jodoh pasti ader....blum sampai amser tu...doa2 je

Mata Hati said...

yup...baik cikgu