Saturday, October 10, 2009

Kahwin, Aku Kahwin


 

dont make andaian terlalu cepat bila baca tajuk entry ni. tajuk tu tak seperti yg disangkakan. aku bukan nak kawin. belum sampai seru lagi, belum bertemu jodoh lagi. just nak ceritakan pasal mimpi semalam.

yer.. semalam aku bermimpi aku kawin. diulang sekali lagi, aku kahwin. ntah tak pernah2 aku mimpi kahwin sebelum ni. this is 1st time mimpi mcm ni, 1st time in my life. dlm mimpi tu aku lihat sendiri mcm mana sibuknya sedara mara buat persiapan kenduri kawin aku. sampai saat aku angkat nikah depan tok kadi pun ada sekali. tapi tak sempat nak bersanding sbb bila sampai saat aku nak lihat saper pengantin pompuan tu, terus aku terkejut dari tido. kan best kalu aku dpt lihat saper pengantin pompuan tu. manalah tahu kot2 someone yg aku kenal, tak gitu?  huhuhu

mainan tido jer tuh..kan kan kan... apalah mimpi pasal kawin pulak, kan best kalau mimpi jadi jutawan ker, jadi raja ke yg dikelilingi oleh dayang2 dan gundik2.. tak pun mimpi bawak ferrari ke, mimpi pi mekah pun best. ni mesti semalam kes lupa nak baca doa tido, terus dpt mimpi mcm tu.. tapi kan, agak2 nya saper lah pengantin pompuan yg malang tuh? dpt pulak pengantin lelaki yg perangai mcm budak2 ni.. keh keh keh

6 comments:

n@m@n said...

seru dh smpai la tu..

E.L.I.Z.A said...

amboi! mimpi kawen..
punya la syok karang cite pasal mimpi kawen..spelling pun dh salah..
akad nikah lah pakcik..ekkeke

Mata Hati said...

n@m@n - mungkin kah? tak tahu lah dah ready ke belum nak kawin

Mata Hati said...

E.L.I.Z.A - ish..tak terperasan masa menaip tadi..kekeke

tapi mimpi itu indah dan juga menakutkan

ibu damia said...

mmmmm..mimpi pasal kawen yer....selalunya kalau org mimpi2 pasal kawen ni, maknanya tak lama lagi lah tu.....doa jer lah yg terbaik agar dipercepatkan mana yg elok....

Mata Hati said...

ibu damia - takut lah nak kawin