Friday, January 02, 2009

Fight Back To School - Juzuk 2

aku bertukor ke sekoloh kebangsaan kompleks mengabang telipot (skkmt) beberape bulan kemudian. dekat sikit dgn rumoh..1st day aku kat sekoloh ni, aku nangih sbb nok ikut mok balik..huhuhu

.

aku diletokkan kat kelah 1 kuning..kat kelah ni ah aku start kenal dgn kengkawan yg 1 mase kekgi akan jadik crime partner aku...

.

azuh, yen colek, mat jepung, sang tikuh, nik, nasrun, zedi badol, sang acing, yasir, duan pondan, farhan dayok, pero, wadi, apih gutu, khalid, rashdan, sang tok pek pula ruse, shah, mizan ayang, ruzairi, emilia, al-amir, suzana, nizam, zila jalil, saripoh... ada beberape org lagi aku dok ingat name naper.. ni sume kawan2 zaman sekoloh rendoh dulu.

.

kawan2 aku ni tinggal dekat2 rumoh aku jer kat taman perumohan wakaf tengoh..kirenya gi dgn balik same sokmo. dulu mase darjoh 1, aku naik ben gi sekoloh..yer mari amik depan rumoh. pagi2 sebelum gi sekoloh mok aku wat sokmo benjo. bekal pun benjo jugok. last2 kengkawan bui geloran benjo ke aku..huhuhu

.

time pagi bile masuk jer dlm kawasan sekoloh, soheh akan dengor zikir asma ul-husna...nostalgia betul. sayu jer rase..uhuk uhuk uhuk

.

perjalanan aku sepanjang sekoloh sini aku cite lain hari...banyok mende nok cite, kirenya 7 hari 7 malam pung dok abih.

2 comments:

Nasron said...

Bohong laa mok mu wak benjo sokmo! Hahaha. Mu dapat nickname Benjo tu sbb aku yang bagi. Aku bagi sebab rambut mu kat bahagian belakang terangkat sokmo, jadi kepala mu nampok mcm benjol. So aku bagi laa nickname Benjo.

Mata Hati said...

siot ko nasron. ko ingat lagi ek.. hahaha