Wednesday, February 02, 2011

Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Kepada semua rakyat prihatin yang ingin mengetahui perkembangan terkini pelajar-pelajar dan warga Malaysia yang berada di sana, boleh melawat blog http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

Blog ini di update setiap masa oleh pelajar yang telah selamat pulang ke tanah air untuk memaklumkan keadaan dan perkembangan pelajar-pelajar serta warga Malaysia di sana. Krisis makanan yang dicatukan menyebabkan harga roti melambung tinggi sehingga RM30 sekeping. Panjatkan doa semoga mereka selamat pulang ke tanah air.

Dijangkakan keadaan di Mesir akan berteusan untuk tempoh yang agak lama selagi Presiden Hosni Mubarak tidak diusir keluar. Dilaporkan dalam berita hari ini, Israel laknatullah telah menghantar bantuan senjata untuk membantu Presiden Hosni Mubarak menyuraikan tunjuk perasaan. Dah terang-terang ditunjukkan siapa sekutu Israel sekarang selain negara jiran kita, Singapura.

14 comments:

Ayuni said...

sye x dpt contact kwn sye kt Ain Syams......risaunye.....dh tny kedutaan dh....dhlh sedih tgk mak dier nangis....

JP Nurul said...

harap semua selamat ah......mtk2 semua rakyat m'sia dpt dibawk keluar dari mesir...

Cik TeN10 said...

ermm..risau jugak member2 dekat sana..apa yg dpt kita buat doa je la semgoa mereka selamat..

CikGu NOr said...

didoakan semua warga malaysia dan juga yang lain selamat dan dipermudahkan jalan...InsyaAllah

ciKmOt said...

tengah riso gak...tak pat kontek adik sepupu...dia belajar kat jordan...tapi kebetulan p lawatan ke mesir...skang terkandas di mesir takpat balik...adehhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

risaunya keadaan rakyat kita kat sana..huhu

CikSembang said...

kita doa hebat2 utk rakyat Mesir dan malaysia..Semoga selamat

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

huuuhh...cuak2. smoga abg sdre sy selamat smpai Malaysia..amin3..

suri solehah said...

salam..ramai dah pelajar mesir yang dah ada kat jeddah..tadi baru ada yang dapat line internet..dapat lah chat ngan mereka..moga urusan mereka dipermudahkan

mr.syazwan said...

sentiasa berdoa spy meka selamat

sissyira said...

salam pagi khamis =)

cepat2 selesai..kesian kat org lain..

Farhan Zulhusmi said...

yaallah....
kesiankan diorang....insyaallah...allah telah merancng segala-galanya dengan baik...kita hanya mampu berusaha dan berdoa...insyaallah..keadaan diorang akan lebih baek......amin....

Cempakamelati said...

Semoga mereka semua selamat pulang ke Malaysia.

MataHati @ MH said...

u all...

kita doakan semoga mereka semua selamat. semoga dapat kembali segera ke tanah air