Sunday, February 27, 2011

Sepi

Makin lama makin sepi blog aku ni. Ni semua kes tuannya dah tak sempat nak terjenguk setiap hari. Siyes aku kekeringan idea sangat nak menaip sekarang. Dah ke mana perginya idea yang mencurah-curah selama ni. Bila hilang idea, mulalah rasa malas nak bukak blog. Dah banyak blog kawan2 aku tak terjah sejak akhir-akhir ni. Aihh aihh...kalau berlarutan macam ni aku rasa blog ni akan kembali jadi seperti 2 tahun lepas. Sehari cuma terima tak lebih dari 3-4 pengunjung jer. Sadis betul...

Apa lagi ah aku nak taip ni? Oh ya..bila berkawan kita kena hati-hati selalu. Bukan semua kawan boleh dipercayai, bukan semua kawan bersikap baik terhadap kita, bukan semua kawan sudi berkongsi susah senang bersama kita. Paling penting jangan berkongsi segala-galanya dengan kawan. Ada part tertentu kita kena sorokkan lebih-lebih lagi perihal keluarga dan rumahtangga. Bimbang nanti kalau terjadi perselisihan faham kemudian hari, habis semua rahsia kita dibongkarkan. Sebelum kita berkata dia itu seorang yang baik, pastikan dulu kita betul-betul mengenali dirinya.

Kay, selamat menikmati hujung minggu bersama keluarga dan kawan-kawan. Nak lakukan apa-apa pun, mulakan dengan bismillah. Dalam hadis Rasullullah dikatakan; Barang siapa yang membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM sebanyak 21 kali sebelum tidur maka:
  1. Dia akan dihindari dari meninggal dalam keadaan terkejut/mendadak.
  2. Dia akan dihindari dari meninggal/bahaya tenggelam.
  3. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya kebakaran.
  4. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya rompakan.

17 comments:

jeragang said...

kengkadang idea memang tak mau datang... tapi tiada yang perlu risau.. baca jer blog kengkawan dan drop a few line tentu bole memanggil idea mari semula...

tak perlu datang hari-hari tapi istiqamah juga perlu tapi sesekalikita perlu menyepi...

cek chun said...

Pi rehat n cari semangat sampai jumpa :)

Thanks 4 ur info. Nti nak lekat kat pintu bilik la

A.s.t.i.n.a said...

Saya setuju ttg "kawan" itu...

Ayuni said...

haah, kdg2 kwn tu yg kutuk kte kt fb n blakang...

Mak Su said...

tq utk info bismillah tu

Cik TeN10 said...

hurmm.. kdg2 sy pn cmtu gak.. time xde idea sy byk blog walking.. dr entry mmbr2 kdg2 akn dtg idea baru..

ermm susah nk cari sahabat sejati.. 1 dlm seribu.. sy setuju ngn pndpat awk.. jgn share everything.. !

=sz= said...

kawan...
alhamdulillah di sekeliling kawan saya jenis kawan rapat yg masih ada batasan rahasia kerajaan ;)

gadisBunga said...

kadang2 perlu juga kite hibernate untuk refresh balik otak kita. mungkin lepas dah kering...diam jap, pastu tiba datang idea cantekkkk punya..boleh la start buat entri balik... :)

Panglima Muda said...

pergilah jalan jalan kat tong sampah belakang rumah, pasti ada idea

JP Nurul said...

Bismillahhirrahmanirrahim....


hehe...mmg sepi ah blog anda skang...hehe...
terus update ya!

sissyira said...

salam


kalau blog sepi takpe, jangan hati sepi, ...hehehe...


cara terbaik,,,rest seketika,,wait idea come again =)

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

idea xde utk taip pape lg bgos dari komputer rosak yg xley nk taip pape,btol tak?? T_____T

Cik Bidadari said...

tabur2 bunga skit kat dpn screen tu... bygkan awek cun lalu dpn mata... takpun... lalala...

maya amir said...

betul tu..kdg2 idea hilang terus.. kdg2 ade idea tapi tak tau camne nak start tulis..kdg2 mencurah2, tapi tadek masa pulokkss.. heheh..takpe2.. rilek2 dulu, nanti insya Allah, dtglaa idea tu tanpa diduga:)

nurHeart said...

xpe2.. rilek2 dulu, jengah blog kengkawan klu ade masa, x pun maybe masa ni masa terbaik utk beriadah.. enjoying the nature :)

~hidayah~ said...

sgt setuju ... bukan semua kawan boleh dipercayai... oleh itu, perkara yang terlalu rahsia, hanya pada org tertentu saja diceritakan, bukan pada semua orang ..

Tq sudi jenguk ke blog saya :D

alexa yussida said...

bismillahirrahmanirrahim...:)