Monday, February 14, 2011

Nak Cuba Meneka Tak?

Selamat berada di minggu ke-3 bulan februari. Blog aku dah berhabuk, penuh dengan sawang spiderman. Dah beberapa hari aku tak jengah blog ni. Siyes aku sedang berlumba lari dengan masa. 24 jam sehari aku rasa tak cukup untuk buat semua aktiviti dalam sehari. Lagi pun sekarang rasa terlalu cepat masa berjalan. Kalau lah diberi tambahan 1-2 jam lagi dalam sehari, sure dengan senang hati aku boleh berblogging.

Hari ni orang bukan islam menyambut valentine day atau dalam bahasa melayunya dipanggil hari kekasih. Jangan ada antara kita mengatalkan diri untuk menyambut valentine day. Berdosa.. Jangan kita tersesat dengan pengaruh orang kristian. Lebih baik kita bersedia untuk menyambut Maulidur rasul esok. Ingatlah selalu tarikh Maulidur Rasul dalam kalendar islam, 12 Rabiul Awwal.

Aku terjumpa gambar lama ni kat dalam group family kat fesbuk. Dah lama benar tak lihat gambar evergreen ni. Kali pertama aku lihat waktu usia baru 6 tahun. Dah lama tu, 24 tahun berlalu baru dapat lihat balik gambar ni. Terselit ayahanda dalam gambar tu. Agak-agaknya yang mana satukah ayahanda ku? Cuba teka kalau rajin..hehehe.

30 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Yang senyum paling sengihhh tu.. betuk tak?

♥MAMASYAZA♥ said...

wow, masih tersimpan gambar lama ni, nostalgia

gadisBunga said...

mesti la yg paling hensem tu. ngeee (jawapan ngelat)

welkam back! :)

Mak Su said...

yg seluar putih tersenyum lebar tu ker?

My Little Diary said...

salam,

wah.... nostaglia punya gambo... budak pompuan tu sapa???

ainnoraini said...

yang paling macho tu la...yg tinggi2 tu...betul ker...

n@m@n said...

alamak..susahnya nak teka ni..hehe

yang paling tinggi kot

ciKmOt said...

yang paling kanan sekali kut

Nadhirah Ahmad said...

tepi skali pling kanan?

Ayuni said...

rsnye yg tepi kanan...

kella said...

ok kita teka ya! yang paling tinggi sekali tu! ataupun yang paling kiri sekali seluar itam tu! hehehehe.. teka 2 kali acilah ya! :)

momocici said...

ala.. yg comel sesngt tu.. huhuhu.. :P

JP Nurul said...

sy rse yg paling tinggi tu...air muka seyes tu...hihi

azwa_amani said...

amani teka yang paling tinggi tuu...huhuhu

Encik MamaT said...

aku rasa yang senyum lebar tu.. hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ayahanda anda yang belakang tu kot, yg sengeh tuu. haha, sbb mirip, cehh, mcm penah jumpa2 je ckp mirip ye.. hahahaha

Cik TeN10 said...

tudiaa..gmbar nostalgia sgguh.. ermm ssh nk teka..tp i guess yg plg tinggi dlm gmbr tu kot..btol x?..

nurHeart said...

ermm gambar lama.. nostalgia kan :) saye suka belek2 gambar2 lama ayahanda & bonda pastu pakat gelak2 dgn adik2 tgk fesyen bju/seluar/rambut org dulu2 hehehe.. ayahanda & bonda cenyum jek :P

lynn angel said...

xpndai nak teka2 muka org.. camne nak mahirkan diri mengingati muka n nama murid2 ye?? any idea?? ^___^

alexa yussida said...

yang paling tinggi kali...hee

Cik Bidadari said...

adeh... mataku kabur. mujur mata kabur.

MataHati @ MH said...

u all...
next entry baru bagitau jawapannya...huhuhu

asybedazzle said...

gmbar lama, nostalgiknya. :)

maya amir said...

yg paling sengih tu..heheheh

sissyira said...

salam

paling kanan tepi sekali...kompom..haks.

NOOR FATIN said...

yg paling tggi kot. ehhe

Rash said...

Salam MH,

rs2 rash la kan mesti yg pling tinggi bermuke seyes je tu =) kn kn kn?

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rasanyerrrr yang kat tepi hujung tu..... ni barang sejarah ni kena simpan elok-elok untuk tatapan anak cucu

So Shy Lady said...

haisyh...teka ye, klau salah jgn denda tau!

yg tinggi tu rsnye ;D

Cik Eliza said...

yang pakai seluar warna putih dari kanan? ekikikiki, kalau betul , nak hadiah! haha!

;p