Wednesday, February 02, 2011

Aku Menang Sejuta Dollar

Kelmarin dalam lipatan sejarah. Setelah 3 tahun lebih mencuba akhirnya berjaya jugak memenangi hadiah utama. Siapa sangka usaha tanpa mengenal penat lelah sudah membuahkan hasil. Kuiz ni betul-betul memerlukan daya ingatan yang tajam dan luas. Err...siyes ni, tak tipu. Aku betul-betul dah menang sejuta dollar. Meh aku tampal bukti supaya korang percaya..

S
E
J
U
T
A

D
O
L
L
A
R

Look..kan dah cakap aku berjaya mendapat sejuta dolar. Tapi dalam games jer lah. Bukan realiti pun..hehehe. Aku dah lama berangan nak masuk contest ni tapi tak kesampaian. Jadi untuk merubat rasa kecewa, aku layan jer games who wants to be millionaire ni. Boleh lah kan. Walau pun cuma dalam games komputer tapi nak dapatkan sejuta dollar ni, dah lebih dari seratus kali aku mencuba sejak 3 tahun lalu.

Ini lah detik-detik kemenangan aku. Aku main hentam jer jawapan tu selepas habis gunakan 3 talian hayat. Kalau korang nak releks kan minda, elok jer layan games ni sekejap. Lama-lama jadi syok pulak melayannya. Saiz pun kecik jer, tak sampai 2MB sebab ianya cuma flash games. Kalau belum ada lagi dalam komputer atau lappy atau netbook, download ler. Kat bawah tu aku dah kasi link utk mendownload..

14 comments:

maya amir said...

perghhh..kalaulaa betul..pheww...pakcik kayo!!!:)

NM02 said...

kalu kenyataan....

..............nak pinjam skit buleh????? hehehehe

suri solehah said...

hehe..menang dalam game pun jadilah..akak masa anak2 kecil tak reti kacau rajin gak layan tu

ainnoraini said...

kalau betul2 mmg bahagia sangat2 la..

boleh le belanja kak ain kannn...

MAPPIAU said...

wahhhhh tahniah anda berjaye, jutawan dah nih hahahaha :P

tapi terer tuh boleh jawab sume soklan betul, saye dulu penah terai first round dah kantoi salah hahahaha.

♥MAMASYAZA♥ said...

cehhhh, terpedaya akak, ingatkan betul2, boleh mintak pinjam

Cik Eliza said...

wahhhh !!! hebat seyh !

saya dah cuba banyak kali.
tetap tewas. mula-mula bg soalan senang then makin susah, akhirnya tewas. huhu !

azwa_amani said...

huhuhuhuh..tahniah lah yerrrrrr :)

JP Nurul said...

gnelah duit yg menang tu buat kawen....haha...bukan maen ag 3 tahun berhempas pulas...haha

iefa :) said...

huhu..'' meng 1 juta ea.. dlm geam je watpe.. pirah'' ingt an meng tol2.. ley la blanje iefa t.. ha3!! :P

Ayuni said...

hikhik, slalu jugak main, sakit ati je...

NOOR FATIN said...

haha! sy slalu main dlu2, memanjang kalah. sob2. slalu soalan ulang2 je. kna ingt la slalu =p

Cik TeN10 said...

lorhh intgtk dapat betul!..haha tipah tertipu~ btw congrate mng game tu!..(",)

sissyira said...

salam pagi khamis =)

ala, baru nak mintak sikit =)