Thursday, February 17, 2011

'M' untuk Malas

Sejak 2 menjak ni, dah terabai blog aku ni. Semuanya gara-gara sibuk dengan kerja. Sekarang kerja dah berkurangan tapi penyakit MALAS pulak menyerang. Bila dah malas, terus kosong dalam kepala. Tak der idea nak tulis pasal apa. Kalau asyik-asyik cerita pasal diri sendiri, confirm korang meluat jugak nak baca selalu. Awal pagi ni dah datang idea nak taip entry tapi tak tahu nak kembangkan macam mana idea tu. So, kuburkan saja idea tu. Kalau simpan untuk 2-3 hari nanti confirm dah jadi cerita basi. Kan kan kan...

Whatever, aku nak ucapkan terima kasih so much kat korang yang sudi jugak jengah blog ni walaupun dah semakin jarang aku update. Seribu penghargaan kepada yang sudi tinggalkan sepatah dua patah tiga patah komen. Insyaallah aku akan cuba balas komen-komen tu kat blog korang. Actually pagi ni kepala aku blurrr sesangat bila time solat subuh tadi, boleh pulak teringat kat somebody yang dah lama pergi. Oh my, langsung aku tak dapat khusyuk kan diri dalam solat. Sampai terlupa nak baca doa qunut seperti kebiasaannya... Arrrr

Pasal gambar dalam entry sebelumnya, yang tersengih tak ingat dunia itulah ayahanda ku. Huhuhu... Sila tepuk tangan untuk diri sendiri kepada yang berjaya meneka dengan tepat. Korang memang pandai meneka. Ramai yang dapat meneka dengan tepat. Sesiapa nak hadiah, nanti aku hantar dalam mimpi dengan syarat ingati aku dalam tidur mu. Boleh? ekekeke.. Kecuali yang sebelah kiri sekali, yang lain semuanya adik beradik ayahanda. Sekarang nak lihat ayahanda tersengih macam tu memang susah sebab muka serius setiap masa. Biarlah muka serius asalkan hati baik..

28 comments:

cikmOt said...

yey, bak sini adiah...berjaya teka dengan tepat...hahaha....

Ayuni said...

yes, btul!

maya amir said...

yeayyyyyy..saya salah seorang yg menjawab dgn betulll:)

Siti Safiyyah said...

erkk ini gambo tahun ble ni?? suke tengok gambo tu..;p

♥MAMASYAZA♥ said...

setuju sgt, M utk malas, cam akak ni le, mata asik nak terpejam aje.
sunyi sepi ofis ni, ramai lak yg cuti ari ni

Sricahaya said...

sengeh beria tu..apa la yg lucu tu yerk..

Cik Bidadari said...

yeah betulll...! tekaan kita salah... yak yak

kella said...

haaaaa.. hehehe.. yang tersengih tu ya! hehehe... saloh la pulok! tapi sangat suweet gambo tu..

LyNn HaMzAh said...

ada masanya kak lynn pun terkena gak penyakit malas nie...huhuhu...

alexa yussida said...

hahahhaha yg tu ke upenyee...napa anak die tak senyum2 pon:P

gadisBunga said...

hah. kan betul saya teka. yg paling ensem! heheheh~

skrg ni mmg musim malas ke? huhu~

nurHeart said...

ahhaa.. penyakit malas dh dtg ek? xpe2.. take a break, amik feel dulu =)

deqlis said...

evergreen everlasting tui gambo nie...

penyakit M mmg suka menyerang para2x blogger...termasuk deqlis..hihi:)

MataHati @ MH said...

cikmOt - lupalah nak beli hadiah.. next time yer..hehehe

Ayuni - anda mmg bijak :)

maya amir - tepuk tgn untuk diri sendiri.. :)

MataHati @ MH said...

Siti Safiyyah - gambar thn 50an

♥MAMASYAZA♥ - what to do.. ada masanya mmg penyakit M akan menyerang kita..

Sricahaya - maybe sbb ada org sudi amik gambar dia kot..hahaha

MataHati @ MH said...

Cik Bidadari - try again next time :)

kella - gambar lama penuh kenangan.. tak tahu pulak ayahanda boleh tersengih mcm tu..huhu

kak Lynn - adatlah tu kan.. :)

MataHati @ MH said...

alexa yussida - anak dia mahal sikit senyuman..hehehe

gadisBunga - GB mmg pendai meneka.. yup sekarang ni musim malas melanda blogger..huhu

nurHeart - hmm..need rest

MataHati @ MH said...

deqlis - harap2 penyakit malas ni akan pergi dlm masa terdekat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kadangkala...dlm gambar tersengeh , tp orangnya serius di luar.Al-fatihah buat ayahnda matahati..moga di aman sejahtera di sana.Amin

MataHati @ MH said...

errr...my father still alive lah sis. huhuhu...
yg sya tetiba teringat tu org lain.. :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

maafkan sis byk2..sgt keliru dgn ayat teringatkan somebody yg telah pergi masa solat subuh tuingatkan teringatkan ayahnda...huhu.maafkan sis ye?moga ayah sihat sentiasa dan dilanjutkan usia.maafkan sis sekali lagi.

MataHati @ MH said...

ish ish...tak der per lah sis...huhuhu

yg sya teringat tu someone yg dah lama pergi. biasalah kita tak boleh control kenangan ni. acap kali ia dtg tanpa diundang. ;)

mie said...

wow....
sengih sehingga ke pipi..
ehehee

iefa :) said...

yup.'
saye setuju!! :)

NOOR FATIN said...

la.. nape dah xde mood nak tulis blog? tulis je pasal apa2. :)

sy teka salah. ala. haahha

MAPPIAU said...

hamboiii kemaian lagi ayahandanyer tersegeh hahaha

sissyira said...

salam

dah agak mesti betul..heheh

Rash said...

Salam MH~

ala... salah teka la plak ;p
jgn la mls2 k.. cube rerajin kn skit diri tu (chewah, cm rash ni rajin sgt je nk update blog!) huhuhu..

p.s: jgn mare.. joking je ;p