Sunday, December 14, 2008

27 Tahun Sudoh Berlalu

14-Disember-1981 tepat jam 7.29 ptg, sorang bayi dilahirkan di hospital besor kole teganung (ler ni dikenali sbg hospital sultanah nur zahirah). bayi lelaki tu diberi name "wan fairul fakhzan"...aku ler tuh..dlm dunia ni, cume ada sorang jer hok nama gitu...dok tahu ah maybe esok2 ade mok ayoh berkenan nok bui name mcm aku ni..

27 tahun sudoh berlalu, 14-Disember datang balik..kadang2 aku rase mcm baru mareng aku tgk dunia ni..terase baru mareng aku tgk cahaya warna warni for the 1st time dgn mate aku ni.

banyok bende doh aku lalui sepanjang 27 tahung ni...zamang budok2 yg penuh dgn keriangan, zamang sekoloh yg penuh dgn nostalgia, zamang remaje tempat aku belajor jadi seorang lelaki dan jugok zamang dewasa yg cukup mencabor...semua tu jadi kenangan dlm idup aku..

tepat jam 7.29 ptg, cukup ler umor aku 27 tahung..sekejap jer rase mase berlalu..aku rindu sesangat kenangan dulu...kalu diberi peluang utk balik ke zamang dulu, aku rela dipendekkan umor asalkan aku boleh uboh kesilapang yg pernoh aku wat dulu..

dlm banyok2 kesilapang, ade 1 kesilapang yg buat aku terase sapa ler ning..kesilapang tu membuatkan aku kehilangan seseorang yg aku rase cukup bermakne kehadirannye disisi aku.

tapi amende yg berlaku dok leh diuboh doh..yg pergi tetap pergi. tapi jauh disudut hati aku tetap percaye 1 mase nanti dia akan sambut semule tangan aku ni utk capai impian bine ikatan perkawinan..that's why sehingge saat ni aku still lagi single..

bukang tak dok org puan lain yg mari dgn perasaan tapi aku tak mboh permainkan perasaan diaorang..apa gunenya bui harapan kat diaorang kalu hati dan kasih sayang aku hanye kat si dia... 

bile doh semaking dipanjat umor ni, soalan yg sering ditanye dan doh lali sangat aku dengor.."bile nok nikoh?"..huhuhu..nanti ler, ade jodoh aku nikoh ah..sebut pasal nikoh ni boleh kate tiap2 hari ade jer nok tanyer aku..owoss..stop2 ah tanye, kekgi aku bui ah kad jemputan kawin

actually sapa ke saat jari aku menulih blog ni, aku still tertunggu2 ucapan dari si dia..tapi aku tahu sama seperti 2 tahung yg lepah, tak dok ucapan akan aku terime..biar ah, maybe dilain tahung akan ade ucapan tu..

di usia 27 tahung ni harap2 akang jadi titik permulaang kpd kehidupan baru aku...aku berdoa semoge pintu rezeki akang terbuke luah..semoge 1 per 1 aku dpt ape yg aku nok

minggu lepah pihok univeristi ade tepon bagitau aku, yayasan canselor taworkan aku pinjaman utk aku teruskan pengajian sapa abih..hmm, alhamdulillah taworan tu datang disaat ini..aku anggap tu hadioh hari lahir aku...

ok..panjang pulok aku nulih kali ni..maybe sbb mood besday kot..huhuhu

well, esok kene gi outstation..so, aku berblog jauh dari rumoh ah pulok..

sebelum aku letok titik namat utk coretan kali ni, kelih kiri kelih kanan, sorang diri jer kat umoh hari ni..so, aku nyanyi ler sorang diri and makang kek ni sorang diri..saloh pulok beli kek besor. dak per ah, aku bui ah separuh ke jiran sebeloh umoh kekgi...huhuhu

happy besday to me, happy besday to me,
happy besday to me, happy besday toooo meeee...

fuhhh!!! tiup metol lapu. dok ingat setarang beli lilin nok pacok atah kek..huhuhu..kire ok ah tiup metol lapu pun..ya-ha!!!!

3 comments:

SUZIE APAI said...

hehhee..terhibur sguh ati bc blog ni. Aduhai..frust nonggeng rupanye! Tak per bina hidup baru, cr org baru..jadik smbg study ke ni? Gudluck la awok2 kitaaa....idup ganu!

Mata Hati said...

gitu ler...doh tua2 ni, wat pjj jer..huhu

aMiR SuRaYa said...

heppi belated besday..wish u all ur dream come true..