Wednesday, December 31, 2008

Farewell

esok tahung baru  2009, tahung 2008 say goodbye..perginya utk selamanye

.

hari ni last day bebudak sambilan keje kat jabatan..sumenya tamat kontrak. dok tahu bile lagi akang jupe balik diaorang. setiap tahung suasana tuler je aku tengok..dok akang beruboh..datang dan pergi doh jadi lumrah.

.

sepanjang bersame diaorang sepanjang tahung 2008 ni, banyok benda doh berlaku. kenangan pahit, kenangan manih, susoh senang wat keje..sume tuh jadi warne warni sepanjang tahung 2008. saper kate dok sedih when sapa mase to say goodbye kat diaorang. dlm hati diaorang sure berharap dpt jupe balik lepah ni..what to do, kontrak just setahung..kalu ada rezeki dpt ah jupe balik but not all

.

esok sunyi sepi ah kat opis..yg ada cume beberape kerat jer. dok sapa pung 10 orang..ilang abih bunyi gelekek bebudok sambilan...rindunye kat diaorang ni..

.

bile lagi boleh makang nasik budu same,

bile lagi boleh minung air teh o peng leci same,

bile lagi boleh travel kuor daeroh same

bile lagi boleh galok, gelekek kat belakang opis

bile lagi boleh ngaca budok2 puang

dan bile lagi boleh jupe balik...

.

huuu..rindunye suasane keje riuh damat, rindunye nok makang pagi kat keda mek siam sambil ngutuk saing2..rindunya makang kat restoran mira sambil ngaca wawa, anok tokey restoran...

.

arap2 boleh keje same balik kekgi...kite konvo pulok rama2 gi outstation..

4 comments:

SUZIE APAI said...

jgn duk bersedih la wei...org tganung kena galok sokmo!

Mata Hati said...

galok sokmo..senyum sokmo

karipapsayur said...

lepas abes kontrak xkan re-new ekk? company mana tuh

Mata Hati said...

government..skrg ni kerajaan jalankan langkah save budget..