Friday, May 07, 2010

Boring


pagi jumaat yg memboringkan bagi aku today.. celik jer mata, blurrr jer tak tahu nak buat apa. last2 pi solat dulu then mandi. pastu, masuk dapur..tak tahu nak breakfast apa. nak pergi pasar borong teramat lah malas. lagipun dah lama jugak aku tak pergi pasar borong walaupun jaraknya tak sampai 2km. kat tepi dapur gas adalah sedozen telor ayam. ahh!! roti hiris ada lagi. so, nak mudah..aku buat jer scramble egg. pecahkan telur 4 bijik, letak susu pekat sikit bersama sesudu kecik garam halus then curahkan dlm kuali. kacau2 dgn sudu..siap. simple betul menu pagi ni. huhuhu..

biasanya aku buat telor 1/2 masak jer (org teganu panggil telor arong) then pi makan nasi lemak kat kedai. tapi kan kalu setiap hari mkn telor arong pun boring gak. plan 2 hari lepas nak buat menu ikan bakar today tapi kemalasan dah melanda. well, pagi jumaat ni takder pi mana2 pun. just after solat jumaat baru nak pi main badminton. ntah apa kes kawan aku sorang ni..pagi2 buta lagi dah call ajak main badminton. start kol 5-7ptg main badminton, then kol 8-10mlm main badminton jugak dgn kengkawan yg lain. mcm tu jer berlalu hari jumaat tanpa apa2 yg menarik utk dikongsi dgn kengkawan blog.

oh ya..ada blogger tanya kenapa aku suka letak gambar kat hampir setiap entry. hmm..jawapannya mudah jer. mcm kita buat nasik goreng lah. kalau dihidangkan  nasik goreng dlm pinggang tanpa sebarang hiasan, sure nampak tak sedap jer nasik goreng tuh kan. kata orang takder seri. tapi kalau diletakkan telur mata lembu, hirisan timun dan tomato 2-3 kerat serta tuangkan sedikit sos cili, nasik goreng tu nampak sedap jer.. nyumm nyumm.

samalah jugak mcm isteri kat rumah. kalau asyik pakai kain batik jer, suami tgk pun sekali pandang jer. dlm fikiran suami, nak jer cari pembantu rumah, yg cantik2. tapi kalau isteri selalu berhias sana sini, pakai cantik2 utk suami..berkelip2 mata suami memandang. silap haribulan..terus ajak isteri ??????

ajak apa ek???

ajak isteri pi kedai emas lah. beli kan cincin 1-2 bijik berserta rantai. biar nampak lebih berseri lagi..huhuhu

4 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

sedapnye tgk...nak cikit

Mata Hati said...

kasik address. nanti sya sent through courier..huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha...ajak apa erkkk????tetttt tak kawenlagi kan...so berfikiran positif..

rasanya saya ni dah cukup melawa lah kat rumah kot..sebab tu hubby tak ajak pun pi beli cincin ngan rantai ni...harus pi shopping beli baju lawa2 ni...

Mata Hati said...

melawa untuk suami ada byk kebaikannya.. ganjaran pahala pun besar..huhuhu