Thursday, March 31, 2011

Bila Baby Pandai Berkata-Kata

Perhatikan perbualan 2 orang baby comel tu. Do you understand what they talking about? Adakah sedang bersembang pasal isu dunia ataupun sedang mengutuk orang dewasa. Susah nak faham apa sebenarnya topik yang mereka bualkan sebab yang kedengaran hanya "Ta Ta Ta". Yang paling tak tahan dan memutarbelitkan usus dalam perut, siap tunjuk aksi geram lagi tu. Agaknya tengah berebut girlfren kot. hehehe..

Aku pun terfikir semasa masih baby dulu, apa sebenarnya yang selalu aku cuba beritahu orang sekeliling sampai berbuih-buih mulut dibuatnya. Bila mak ayah mengagah, semakin galak nak berkata-kata walaupun confirm diaorang tak faham bahasa baby. Err..korang tahu tak kat mana ada sediakan kelas mengajar bahasa baby ni? Aku nak joinlah. Manalah tahu kot-kot satu hari nanti boleh jadi penterjemah bahasa baby pertama di dunia.. ;p

17 comments:

azwa amani said...

tengah berkmbang lah tuuu...sebba tu citer banyak :)

gadisBunga said...

tetibe harus la terpikir...bile nak ada anak sendiri ni? heheehh~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

baby biasanya peramah..tp bila dah besar..kenapa kita makin pendiam?

^pasu bunga^ said...

hehehe..semoga anda berjaya jadi penterjemah bahasa baby~~

**dia tgh membebel sbb baby sorang lagi tu tak pasal stokin dia sebelah je**

n@m@n said...

baby menangis pon sebenarnya interaksi tu..hehe

comel sungguh depa ni sembang

NaDia CoMaNeCi said...

haha cute...macam cik gucik ku yg asik nak bercakap..satu hapak tak faham.. ;)

NaDia CoMaNeCi said...

haha cute...macam cik gucik ku yg asik nak bercakap..satu hapak tak faham.. ;)

MataHati @ MH said...

azwa amani - suka sgt tgk baby baru belajar nak mengagah ni.. so sweet

MataHati @ MH said...

gadisBunga - errr...coming soon lah. cepat2 lah GB dtg pinang sya...ekekeke

MataHati @ MH said...

Lydia Miza - ntahlah sis.. maybe sbb suasana kehidupan yg kita tempuhi

MataHati @ MH said...

^pasu bunga^ - hehe... tentu lebih bermakna kalau kita tahu apa sebenarnya baby tu nak bagitahu

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeeeeeeee... kita tak berapa nak ingat.... tadi baby tu cakap apa...? isk kena rakam nie,...... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MataHati @ MH said...

n@m@n - walaupun cuma kedengaran tatatata jer, tapi teramatlah sedap didengar..hehe

MataHati @ MH said...

NaDia CoMaNeCi - tu saat paling best bila budak kecik baru belajar nak cakap. walaupun tak jelas kedengaran tapi best sangat melayannya

MataHati @ MH said...

Cik Bidadari - kalau ada baby, cepat2 rakamkan....hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
”Maaf lama kami tak ziarah”

uihhhhh aku mmg langsung tak faham bila babby merengek... tah apa yang dia nak aku pun tak tau serba tak kena...

Selama nie kita tak tau bahasa-bahasa baby, baby dah merengek setengah jam, macam-macam kita buat tapi baby tetap tak berhenti menangis.. sakit kepala wehhhhh

MataHati @ MH said...

bukan mudah nak memahami apa yg baby mahukan