Thursday, March 31, 2011

Dragon Ball

10 tahun lepas sewaktu citer Dragon Ball tengah rancak ditayangkan kat TV2, setiap hari Ahad jam 9 pagi, selalu sangat aku menghilangkan diri dari pejabat bersama kawan2 satu seksyen semata-mata nak melayan citer ni kat kedai makan. Kadang2 keluar makan pagi sebelum pukul 8, selepas habis citer Dragon Ball baru nampak balik muka dalam pejabat. Hehehe..

Apa pun citer kartun ni memang sengal gila semasa Goku masih kecil. Bila Goku dah besar, kesengalan tu semakin pudar. Kelmarin tetiba timbul semangat nak tengok balik cerita ni. Semalamam aku gigih mendownload cerita ni. Sempatlah download 5 episod. Bila kepala berserabut, tengok cerita kartun yang sengal macam Dragon Ball ni boleh menghilangkan stress. 

Budak berekor yang sengal tahap gaban

12 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

layan movie dia je aritu kat astro tapi x best sb hero dia org putih..huhu...

man yusoef said...

hahah! same ah!! dari last week aku download cerita ni...dah la pnjg gile episode..tapi dah beratus2 episode gak la download...HEHE..kenangan tu

najah hijriah said...

sgt tak sangke...ingatkan budak2 je yg suke tgok citer tu...org da keje pn suke tgok...hahahaha..welcome to the club...hahha

sissyira said...

salam

hehe...dulu layan gak...skrg tak sempat dah....heheh

^pasu bunga^ said...

dragonballakan datang kat ntv7 tak lama lagi..tapi tak tau bila..asyik iklan je~~

MataHati @ MH said...

♥ Mrs.Eady ♥ - yg movie tu confirm tak best. bila org putih buat movie, apa2 watak hero mesti org putiih jugak

MataHati @ MH said...

man yusoef - aku pun tgh gigih mendownload ni. tapi zaman goku masa kecik jer ku download sbb kelakar habis

MataHati @ MH said...

najah hijriah - biasalah, biar berusia tapi berjiwa muda..ekekeke

MataHati @ MH said...

sissyira - sya ada download cerita tu. nanti kita tgk sama2...hehe

MataHati @ MH said...

^pasu bunga^ - sure tak sempat tgk kalau tayang kembali kat tv. mujur dah download.. :)

xkane said...

boleh bagi link donlod tak..hehehe

sollehahn said...

masa dragonball kuar kt tv dlu, aku tgh sek menengah, dok kt asrama...kalau hari sabtu tu, memang ramai2 dok depan tv...syiok giler