Thursday, March 10, 2011

Bila Susu Dibalas Tuba

U all pernah dengar peribahasa melayu tu? Kalau pernah mesti tahu apa maknanya. Ni 1st time terjadi kat aku malam kelmarin. Sejak kemalangan hari tu, aku jaga ia baik-baik sampai sembuh. Jaga makan minum, kasi urut selalu untuk betulkan anggota yang terkehel. Tapi semua jasa aku tak pernah dikenang sama sekali. Aku bagi susu, tuba dibalasnya.

Tergamak kucing aku kencing atas komputer. Arghh!!!! kill kill kill..tension betul ah. Dah lah kes jenayah tu berlaku dalam bilik aku. Harum semerbak satu bilik dengan bau kencing kucing. Apa kejadahnya kucing aku ni, dalam banyak2 tempat dalam rumah, atas komputer aku jugak ko kencingkan. Aku tengok kucing tu ari ni, nampak kecik jer. Kalau manusia, dah lama aku cekik cekik sampai koma. Sebagai hukuman, minggu ni tak payah nak mengada-ngada nak makan ikan goreng dan frieskies. Makan keropok jer lah....

Satu kerja aku nak bersihkan najis mutawasitah. Dah ler aku tengah terdesak nak guna komputer. Tergendala lagi hasrat aku nak balas komen u all.. Kena repair dulu komputer sampai siap. Monitor dah gelap gelita akibat air kencing kucing sial tu. Mujur cpu masih sihat walafiat. Dan keyboard aku kalis air. Kalau tak satu kerja nak pergi beli yang baru.

Ni ler kucing kejadah yang kencingkan komputer aku. Gambar last year lepas eksiden..

15 comments:

mama_izz said...

owhh tidak... kalau saya yang kena,mau saya nangis hari2... hahhaha..

A.s.t.i.n.a said...

bila dier wat salah sikit ngan kite, mula lah kita mengungkit pengorbanan kite pada dier.. sdagkan dier adelah kucing.. eh.. maroh MH maroh MH..

thomas said...

nampak gaya kena pakai pampers kucing ni.

Panglima Muda said...

anto dia pergi sekolah sikit

My Little Diary said...

as-salam,
agaknya kucing tu nak tolong reply kan komen kot... tapi geram dgn tuan komputer, terus di kencing kan nya.. huhu

p/s: bagi mkn keropok kira baik jugak tu... hehe

~ PIJA ~ said...

hahahaha......kucing kalau kencing, bau die memang tak boleh nak tahan...tp lumrah la...yang membezakan manusia dengan binatang..same2 ade akal tapi rasenya manusia lebih pandai gunakan, boleh berimaginasi semua...bintang aku rase tak boleh....!! tu sebab komputer ko pun die balun...sabar ye..!!! meowwwww....~~~~

~Siti Hajar~ said...

Tgamaknyer kucing tu yer, tingat citer sy plk, kucing jiran kencing atas dapur masak rumah sy...

adoiii...geramnyer, kejam btl la kucing zaman skrg ni, isyh! ayat xkena, mn blh marah kucing, bknnyer ada akal pun...huhu

Mr.Ein said...

dia pun nk berblogging jugak tu.. cian dia..

sissyira said...

salam

kesimpulannya jgn bela kucing..huhu

gadisBunga said...

salah peribahasa tuh.

patutnya diberi susu dikencing tuba.

kene kasi potong!!!

hahaha~

keyboard kalis air? cemana rupanya tuh?

dLa said...

dla penah kucing kencing atas mp4. terus rosak xley gune :(

nurHeart said...

cian nye hehehe.. eh, itu gmbar sekotak kucing :P

assyafieq said...

kebaikan dibalas dengan kejahatan...

Nadhirah Ahmad said...

sabar2. nk mrh xleh. msti rse nk mltup dlm hati

Anonymous said...

Air susu dibalas tuba. Zainal dan fasihah ingat ya