Thursday, March 03, 2011

Projek Akan Datang

Tengah duk memikirkan apa nak buat semalam, tetiba timbul idea nak buat komputer baru. Laju jer tangan ni google hardware komputer yang nak dibeli. Bukak sana bukak sini, siaplah senarai barang yang nak dibeli nanti. Tinggi jugak kos kali ni sebab mahukan super komputer yang dilengkapi teknologi terkini. Tak kisahlah asalkan berbaloi dengan kos yang dikeluarkan. Next month dah boleh start order barang-barang pc. 

Aku kalau pasal komputer memang kipas susah mati. Apa saja pasal komputer cepat jer menangkap dalam ingatan. Tengok sekali imbas jer dah boleh faham. Tapi kalau soal lain memang aku slow motion sikit. Kay ah, jom nengok senarai barang-barang untuk komputer baru aku nanti. Belum muktamad lagi senarai ni. Maybe ada tambahan atau pertukaran bergantung kepada harga dan stok.

1- Motherboard Gigabyte GA-890FXA-UD7

2- Processor AMD Phenom II X6

 3- Double Hard Disk WD Cavier Blue 320GB & Cavier Green 1TB

 4- CPU Cooler CM V6

5- Graphic Card Gigabyte GTX 460

 6- PSU CM Silent Pro M1000

 7- RAM Kingston HyperX 8GB (2 x 4GB)

8- DVD RW LG GH22LS40

9- Internal Card Reader Vantec


 10- Casing Thermaltake Level 10 GT

11- Keyboard Logitech G19

 12- Monitor Samsung 23 Inch LED

9 comments:

cikmOt said...

perghh...lepas ni bleh bukak kedai jual komputer ni...
keep it up bro

eqhaZIN said...

wah!
nk keyboard tu der.
ala, leyla. leyla.
haha.

A.s.t.i.n.a said...

MH bolehla geng dengan kesayangan saya tu cenggitu gak ske sal komputer bagai nehh..

gadisBunga said...

saya nak komputer yang pantas untuk buat design, bukak autocad and photoshop, nak install design software macam 3ds max, sketch up, plot and print, sambil bukak internet untuk blogwalking dan boleh dgr lagu kat cd atau youtube dengan kadar terpantas.

semuanya serentak.

berapa caj agak-agaknye ek? hihihihi~

LyNn HaMzAh said...

leh la buat satu untuk kak lynn lepas nie...hehehe...

JP Nurul said...

sy xreti ape2 psl commputer....

lappy sy klu kamu tengok kamu tau ah mmg teruk sangat sbb tuan dia xreti menjaga...

sissyira said...

salam

sy ni tak reti mana pasal komputer, tp saya pernah di promot oleh promoter, "kak beli komputer ni, hebat ni"...

saya jawablah "saya nak komputer yang bila saya touch skrin terus on servey ada tak? tak payah tunggu lama-lama nak on, kalau boleh, saya sebut ak on lappy, terus je dia on..." hahah...promoter tu cakap "akak buat sendiri la macam tu" huhuuhu...

Cik Bidadari said...

lalalalalala... yg free lebih2 tak der ke?

Anonymous said...

kenapa amd? sandy bridge la.