Tuesday, April 05, 2011

Update Situasi Terkini

4 hari tanpa update. Dah hampir beku blog ni.. heeee

Actually, sekarang tengah pening kepala nak dapatkan dana tambahan sebelum awal bulan may. Nampak masih jauh lagi tapi sebenarnya masa yang ada terlalu singkat. Bila kita mengejar masa, terasa masa berlalu dengan cepat. Tak perlu rasanya nak explain panjang lebar tentang dana tu sebab confirm aku tak reti nak habaq macam mana. Better diamkan jer lah. Semalam 2 orang dah bagi respon tapi belum ada kata putus samada diaorang berminat atau tak.

Dah jangka sejak akhir tahun lepas, saat-saat genting ni pasti akan datang jugak. So so so, selagi belum berjaya dapatkan dana tu, selagi tu la aku rasa tak senang duduk. Bangun pagi dah pikirkan pasal hal ni. Sebelum tidur pun tangan landing atas dahi pikirkan pasal hal ni. Tension, blurr.. Kalau boleh larikan diri dah lama aku buat macam tu tapi cara ni takkan selesaikan masalah. Sometimes rasa nak nangis jer, nak give up bila terpaksa tempuhi ni sorang diri. Tak tahu nak mengadu kat saper. Tapi aku teringat pesan bonda, orang lelaki kena kuat untuk tempuhi segala cabaran. Apa yang aku mulakan, mesti aku tamatkan sendiri. Apa yang aku buat, aku akan buat sampai habis.

Sekarang aku tak leh nak jenguk2 selalu blog ni dan jugak blog kengkawan. Situasi sekarang terlalu genting untuk aku. Aku tak boleh nak tumpukan kepada hal lain selain dari hal ni. Kalau gagal, apa yang aku dah mulakan sejak bertahun-tahun lamanya akan beku dalam sekelip mata. Kalau berjaya, itu detik paling manis dalam kerjaya dan hidup.

Sampai jumpa lagi di lain waktu. Assalamualaikum...

22 comments:

NM02 said...

kalau berjaya, saya tumpang gumbira. teruskan usaha utk mendapat ape yang diinginkan

gadisBunga said...

saya doakan semoga semuanya selamat dan berjaya...amin.... :)

azzey said...

Di sebalik setiap satu kesukaran itu pasti ada kemudahannya

azzey said...

klik ur HB

Lieynanilaz said...

insyaallah pasti ada jalan penyelesaian....semoga apa yg dihajati akan tercapai..aminn..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Jangan tension2.moga berjaya sis doakan...MH pasti akan berjaya.bila dah berjaya nanti...jgn lupa kami semua okey!

Cik TeN10 said...

ganbatte !!

ingat pesan bonda kamu tu..
never give up !! ;)

azwa amani said...

take ur time..selesaikan kerja yang penting dulu..kami blogger sentiasa menunggu entry dari MH.. :)..good luck

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah kami (klik entry terbaru) cherede

yuppp moga berjaya kita semua doakan terbaik untuk kamu....

♥MAMASYAZA♥ said...

akak doakan semoga semuanya berjaya, insyaallah, aminnnn

^pasu bunga^ said...

selamat berusaha...dan semoga berjaya~~

kella said...

situasi kita cam sama je... lihat lihat dari jauh.. tapi tak sempat nak lepak lama lama.. ni baru je sempat jalan jalan tinggal komen... :)

takecare..

cek chun said...

buatla kerja hampa kasi siap dulu
dah puas hati baru jengok balik blog.
moga dimudahkan

JP Nurul said...

good luck!
benda yg baik i.Allah tuhan permudahkan....

NaDia CoMaNeCi said...

oho bz yer..takpela setelkan dulu mana yg penting nnt dah free selalu update dan menjenguk yer.. :)

Cik Bidadari said...

insyallah.. wat mna yg pnting dlu...

sissyira said...

salam

utamakan y penting dahulu..

LyNn HaMzAh said...

apa2 pun banyak2 berdoa...insyaallah ada jalannya...

♥e'in♥ said...

insyaallah.. sumenye akn oke.. jgn lupe b'doa..

maya amir said...

dana ape MH? saya doakan sumenye berjaya insya Allah

NOOR FATIN said...

gudluck awak! :)

Ayuni said...

teruskan usaha lagi....